“Het is weer zover” – Vuurwerkvandalisme in Hattem

Op 23 december is elke vorm van vuurwerk nog illegaal. Helaas trekt niet iedereen zich daar iets van aan. Het is vooral een treurig gezicht wanneer dat leidt tot vernieling van openbare eigendommen die vooral voor de jeugd zelf zijn bedoeld.

Draaikuipjes

Een van de vernielde speeltoestellen

Speelterrein ABC is één van de slachtoffers. Afgelopen donderdag troffen vrijwilligers daar twee vernielde draaikuipjes aan. Vermoedelijk heeft krachtig vuurwerk hier een rol in gespeeld. Op Facebook klinkt het een beetje moedeloos: “Het is weer zover. Heeft u toevallig iets gezien? Dan horen wij dit graag.”

Prullenbak
Ook de skatebaan aan de Geldersedijk moest het ontgelden. Hier werd met explosieven een prullenbak opgeblazen waardoor de inhoud – voornamelijk de bekende rode poepzakjes van goedwillende hondenbezitters – verspreid ligt over het terrein. Een toevallige voorbijganger merkt op:”Het is te hopen dat de daders de uitwerpselen om de oren zijn gevlogen.”

Duizenden euro’s
De redactie berekent de ontstane schade op zo’n drieduizend euro. “Hopelijk worden de daders gevonden en houden ouders een extra oogje in het zeil. Uiteindelijk draaien we met elkaar voor de schade op als er geen dader wordt gevonden”, aldus een bezorgde moeder  in de speeltuin.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in