Hattemer minima krijgen alvast 800 euro tegemoetkoming energiekosten

De gemeente Hattem geeft huishoudens alvast een toelage van 800 euro als tegemoetkoming energiekosten. Het gaat om huishoudens die binnen de gemeentelijke administratie staan geregistreerd vanwege een vergoeding die men heeft ontvangen in het kader van het minimabeleid en/of een bijstandsuitkering.

Betrokken huishoudens ontvangen een brief van de gemeente. In deze brief staat ook informatie over acties die men kan ondernemen om de energiekosten zo laag mogelijk te houden. Verder volgt er nadere informatie voor overige huishoudens met een laag inkomen, die niet bij de gemeente bekend zijn, over de wijze waarop zij een beroep kunnen doen op de tegemoetkoming.

Het kabinet heeft in december 2021 besloten dat lagere inkomens worden gecompenseerd voor de gestegen energieprijzen. Er komt geen centrale regeling, maar gemeenten hebben de opdracht gekregen een regeling te maken die voldoet aan de kaders van het kabinet. Met het toekennen van het voorschot loopt de gemeente Hattem vooruit op de wetswijziging die op zeer korte termijn verwacht wordt.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in