RTV Hattem blijft in de lucht, maar wel met extra maatregelen

De vrijwilligers van RTV Hattem blijven radio- en tv-programma’s maken en nieuws verzorgen via website en sociale media. Maar onze manier van werken hebben we wel aangepast.

Zodra een medewerker de studio binnenkomt, wast die zijn handen. Er zijn speciale doekjes om apparatuur te ontsmetten. In de radiostudio ligt plasticfolie dat om het extra scherm voor de microfoon gaat. Misschien hoor je onze presentatoren daardoor iets anders, maar veiligheid gaat voor. Na de uitzending wordt het folie weggegooid en de volgende presentator begint met een schoon scherm.

Gasten alleen telefonisch interviewen
Er komen geen gasten in de studio en interviews in radio-uitzendingen zijn nu alleen nog telefonisch. Onze cameramensen houden bij opnamen minimaal 1,5 meter afstand, maar het liefst nog meer.

Nieuwe en aangepaste programma’s
De programmering is vanwege het corona-virus ook aangepast. Op dinsdagmorgen tussen 09.00 en 10.00 uur is er een speciaal programma voor ouderen; SWH Speciaal. Dit programma maken we samen met SWHattem. In Zendtijd voor de Kerken op zondagmorgen zenden wij op radio en tv live een kerkdienst of overdenking van een kerkelijke spreker uit.

Sportprogramma
Alle sportactiviteiten zijn afgelast vanwege het coronavirus. Op zaterdagmiddag hoor je daarom voorlopig geen gepresenteerd Tweede Jeugd Sportief, maar de beste muziekmix bij Radio Hattem.

Actueel en nieuws
Voor alle actuele nieuwtjes kun je terecht op de website van RTV Hattem, of Facebook en Twitter. Op de website hebben wij ook een liveblog waarin we al het Hattemse nieuws met betrekking tot het corona-virus zo snel mogelijk willen brengen.


 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in