HattemCentraal heeft twijfels over aanpassingen uit evaluatie ‘Hoofdroute door Hattem’

Sinds vorig jaar zomer is de nieuwe situatie over het gehele traject van de ‘Hoofdroute door Hattem’ in gebruik en is de weginrichting en openbare ruimte rond de hoofdroute behoorlijk gewijzigd. Bovendien is de toegestane snelheid gewijzigd van 50 km/uur naar 30 km/uur.

Tijdens de laatste commissievergadering kwam de evaluatie herinrichting van de hoofdroutes ter sprake. De meeste reactie van weggebruikers heeft betrekking op de onduidelijk voorrangssituaties en de snelheid. In de evaluatie worden door het college voorstellen gedaan om op korte termijn aanpassingen te doen. ►Lees ook dit artikel van RTV Hattem: Hattemers willen duidelijkheid over ‘Hoofdroute door Hattem’

‘Te snel aanpassingen’
HattemCentraal heeft twijfels over de voorgestelde aanpassingen en verzoekt het college om de uitkomsten en verbeterpunten uit de evaluatie eerst met de raad van Hattem te bespreken. Fractievoorzitter Gina Guldenaar: “Wij willen eerst van de wethouder weten of de voorgestelde aanpassingen wel de juiste oplossing is. Wij vinden dat de wethouder te snel aanpassingen doet waarvan achteraf blijkt dat deze het gevoel van onveiligheid maar deels oplossen”.

Overzichtelijk
Guldenaar: “Een voorbeeld van zo’n onduidelijke situatie is het kruispunt Vechtstraat – Hessenweg – Dorpsweg – Hendrikjesweg. Veel weggebruikers weten niet wie voorrang moet verlenen en ‘staan naar elkaar te kijken’. Voorgesteld wordt om het kruispunt te verkleinen en zo overzichtelijk te maken.“

Doorstroom
Volgens Guldenaar vergeet het college daarbij één ding. “Zoals de evaluatie al aangaf, hebben we het hier over hoofdroutes die gebruikt wordt voor zowel een woon- als stroomfunctie. HattemCentraal vindt het belangrijk dat de doorstroom goed verloopt, het verkleinen van deze rotonde zal niet bijdragen aan een goede doorstroom door Hattem”.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in