VluchtelingenContact Hattem: “Wie wil ons helpen?”

Stel je voor dat je in een vreemd land terecht komt waar je de taal niet spreekt en de weg niet kent. Waar de regels anders zijn en het openbaar vervoer of de gezondheidszorg niet zo werkt als jij gewend bent. Wat zou het dan fijn zijn als iemand je mee neemt in die nieuwe wereld, zodat jij je thuis kunt voelen op je nieuwe plek.

Veilige plek
Daarom is VluchtelingenContact Hattem op zoek naar vrijwilligers die willen helpen om de vluchteling een veilige plek te geven in Hattem. Het gaat erom hen te begeleiden in de meest elementaire dingen, zoals het inrichten van een woning, het aanmelden voor de inburgeringscursus, inschrijven bij de gemeente en hen wegwijs maken in een voor hen onbekend Hattem. Allemaal zaken die om een goede begeleiding vragen. Een goede begeleiding zorgt voor een snelle integratie.

Veilig thuis
Ben jij degene die een veilig thuis wil geven? Neem dan contact met Jan Erik Barendsen, tel. 06 – 226 777 27.  Meer info of aanmelding via info@vluchtelingencontact.nl. Kijk ook op www.vluchtelingencontact.nl.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in