Hoop uit Hattem-organisatie glundert

Het is zaterdag 6 april om twaalf uur meteen al een drukte van belang bij Hoop uit Hattem. Met kraampjes waarin eten en drinken wordt verkocht, een kleedjesmarkt en artikelenverkoop proberen de organisatoren een mooi bedrag bij elkaar te sprokkelen voor de hulp aan vluchtelingen op Lesbos. Rond en in het gebouw van de Open Poort vinden tot 16.00 uur tal van activiteiten plaats. Op het plein voor de kerk staat een grote truck klaar voor de hulpgoederen die gulle gevers bij elkaar hebben gebracht.
(lees verder onder de foto …)

Een hoop Lego bij Hoop uit Hattem

Mooie opbrengst
Durk de Boer, een van de organisatoren glundert van oor tot oor bij het zien van de drukte: ‘Wat mij betreft is dit evenement nu al geslaagd. Het is zo mooi om te zien hoeveel mensen er op af komen. En als ik me niet vergis, kunnen we deze dag met een mooie opbrengst afsluiten. Maar dat is niet het belangrijkste. We hopen in het avondprogramma wat meer de inhoud in te duiken. We hopen zo dat bezoekers daardoor ‘een andere kijk’ op vluchtelingen en hun opvang zullen ontwikkelen.’
(lees verder onder de foto …)

Groente en fruitverkoop voor het goede doel

Kinderen in actie
Af en toe klinkt een luide sirene wanneer kind de opbrengst van het microkrediet komt inleveren. De deelnemende basisschoolleerlingen kregen ieder twee euro om mee aan de slag te gaan. Rond 1 uur ’s middags staat de teller al op 800 euro. Naar verwachting is na het weekend bekend wat de totale opbrengst is van Hoop uit Hattem.

Zeg het met luiers
De opbrengst van de dag komt ten goede aan Christian Refugee Care, een van de organisaties die actief is bij de eerste opvang van bootvluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos. In de CRR vrachtwagen die de spullen moet vervoeren stapelen de eerste verzorgingsproducten zich al op. Voor de gelegenheid heeft de benabuurde Albert Heijn de luiers in de aanbieding gedaan en zo te zien is daar goed gebruik van gemaakt. Ook de Hattemse DA had speciaal voor Hoop uit Hattem enkele verzorgingsproducten in de aanbieding.

 

 

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in