Opbrengst Hattem Prent 2023 naar Stichting Leergeld

Het eerste exemplaar van de Hattem Prent, een initiatief van Lionsclub Hattem, zal op 8 december in de Dijkpoort aan de burgemeester van Hattem worden overhandig, waarna deze voor iedereen te koop is via www.hattemprent.nl De opbrengst is voor Stichting Leergeld.

De jaarlijkse prent wordt ditmaal gemaakt door Esther van der Sluis. ‘Toen mij gevraagd werd om dit jaar de Hattem Prent 2023 te maken, stelde ik mijzelf als eerste de vraag wat ik zelf eigenlijk kenmerkend vind voor Hattem. Het eerste wat spontaan bij mij naar boven kwam, was de bekende landschapsschilder Voerman uit Hattem. Voerman is bekend geworden met zijn zichten op Hattem vanuit de Hoenwaard. Omdat ik zelf ook veel landschappen heb geschilderd in de Hoenwaard langs de IJssel, vormde dat voor mij direct een inspiratiebron. Daarnaast vind ik de skyline van Hattem mooi én zeer herkenbaar. Deze twee uitgangspunten heb ik verenigd in dit werk. Normaal gesproken zou ik een dergelijk landschap in olieverf of keramiek uitvoeren, maar voor deze gelegenheid heb ik een vrije vertaling gemaakt in de zeefdruk techniek.’

Stichting Leergeld
Stichting Leergeld Noord Veluwe richt zich op kinderen uit gezinnen met geldzorgen. Deze kinderen dreigen door de financiële situatie buiten de boot te vallen als het gaat om binnen- en buitenschoolse activiteiten. Ze zetten zich in voor deze kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar. Haar missie is dat elk kind kan meedoen. Want nu meedoen is later meetellen in de maatschappij!

De huidige activiteiten richten zich op het verschaffen van winterkleding en winterschoenen. Meer weten of een aanvraag doen? www.leergeldnoordveluwe.nl

Over Esther
Esther van der Sluis (1969) is beeldend kunstenaar. Haar woon- en werkplek bevinden zich in het Oer-Hollandse IJssellandschap. Deze omgeving vormt tevens een belangrijke bron van inspiratie voor haar werk. Dat geldt niet alleen voor de ‘plein-air’ geschilderde landschappen in Hattem en omgeving, maar ook voor haar andere werk, zoals keramiek.

Haar moeder leerde haar tekenen en als ‘kunstenaar te kijken’. Ook haar liefde voor architectuur is sinds haar kindertijd altijd een rol blijven spelen in haar werk. Ze beperkt zich dan ook niet tot eén materiaal of vakgebied. Al vormen de laatste decennia met name keramiek en landschap schilderen de basis van haar professionele werk.
www.esceramics.nl en www.esthervandersluis.nl

Lionsclub Hattem
De Hattem Prent is een initiatief van Lionsclub Hattem om geld te genereren voor Goede Doelen in Hattem en omgeving met sociaal maatschappelijk relevantie. www.facebook.com/LionsClubHattem Daarvoor nodigen ze elk jaar een Hattemse kunstenaar uit om via de zeefdruk techniek, in beperkte oplage, een kunstwerk met als thema ‘Hattem’ te ontwerpen. In 2022 is de eerste serie door Edith de Jong gemaakt waarbij de opbrengst naar Stichting Leergeld Noord Veluwe is gegaan.

Nieuw dit jaar is dat de opbrengst verdubbeld wordt door Lions Quest, een internationale organisatie met een Stichting in Nederland die zich inzet voor de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen. https://lions.nl/stichting-lions-quest#top

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in