Rommelmarkt bij RK kerk Zuiderzeestraatweg

De RK kerk “Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming” aan de Zuiderzeestraatweg in Hattem houdt op zaterdag 12 september van 09.00 tot 16.00 uur een rommelmarkt.

Door de landelijke coronamaatregelen is er de afgelopen maande thuis veel opgeruimd. Zo zijn er ruim 700 grote dozen met rommelmarktmateriaal gesorteerd. ‘Vele duizenden boeken werden aangeleverd en vanuit nalatenschappen werden ook hele mooie artikelen gedoneerd”, zo laat de organisatie weten.

Veel variatie
De rommelmarkt wordt rondom de kerk aan de Zuiderzeestraatweg gehouden. Er zijn acht grote rubrieken zoals boeken/CD’s, huisraad, speelgoed, elektrische artikelen, servies en glaswerk en snuisterijen. En natuurlijk de rubriek ‘diversen’ waarin naar hartenlust gestruind kan worden.

Tweede keer
Er zijn te veel goederen om in één keer uit te stallen, waardoor de hele dag de artikelen worden aangevuld. Volgens de organisatie loont het dus om nog eens een tweede keer langs te komen om te kijken of er iets van jouw gading bij zit.

Pony
Om 12.00 uur wordt een aantal mooie artikelen bij opbod verkocht. Daarop is ook vooraf in te tekenen. Ook zal er op gezette tijden voor de allerkleinsten een pony aanwezig zijn waarop voor een euro een rondje gereden kan worden. Er is een grabbelton waarbij het altijd prijs is.

Renovatiefonds
De opbrengst van de rommelmarkt komt geheel ten goede aan het renovatiefonds van de kerk. Het dak moet worden gerepareerd, het orgel moet gerestaureerd worden en ook de verwarming is aan vervanging toe.

“Kom met de fiets”
Vanuit Hattem en Zwolle is de kerk per fiets goed bereikbaar. Langs de weg is een beperkt aantal parkeerplaatsen voor auto’s beschikbaar. De organisatie roept dan ook op om bij voorkeur met de fiets te komen.

Rondleidingen
Het is die dag ook nationale monumentendag. Een goede gelegenheid om het kerkje eens van binnen te bekijken. Op de hele uren vinden er rondleidingen plaats.

►Er wordt de hand gehouden aan de landelijke coronamaatregelen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in