Cursus Biodiversiteit in Hattem

Bij ‘Levend Landschap Hattem’ kun je de gratis cursus volgen Biodiversiteit op eigen erf of in eigen tuin. Veel insecten zoals vlinders en wilde bijen hebben het moeilijk. Tuinen en erven kunnen een goed leefgebied vormen voor deze en andere diersoorten. De cursus gaat over het inrichten van erf of tuin voor een aantrekkelijke leefomgeving voor dieren.

Ecologisch beheer
Tijdens de tweedelige cursus krijgen deelnemers ideeën aangereikt om de biodiversiteit in de eigen woonomgeving te verhogen. Hoe kun je zorgen voor voedsel, nest- en schuilgelegenheid voor wilde bijen, vlinders, vogels, amfibieën en kleine zoogdieren?  Op de theorieavond hoor je wat verschillende diergroepen nodig hebben. Bijvoorbeeld ecologisch beheer, aanplant van inheemse bomen en struiken en inzaaien.

Leefomgeving
Op de praktijkochtend worden de diverse landschapselementen op en om een erf bekeken. Welke dieren hebben hier al een geschikte leefomgeving? Met welke maatregelen zou het erf nog meer biodiversiteit kunnen krijgen? Door vlinderstruik, vlier, braam en andere struiken met holle stengels gefaseerd te snoeien, kun je bijvoorbeeld bijdragen aan natuurlijke nestgelegenheid van wilde bijen.

Schuilplek
Wilt je iets doen voor hommels? Een hoop stenen die je langere tijd laat liggen, is een prima plek voor een hommelnest. Ook allerlei kikkers vinden hier een geschikte schuilplek. Laat je inspireren.

Data en aanmelden

  • Donderdag 5 september: theorieavond van 19.30 uur tot 21.00 in IJsboerderij IJscowd, Hillsdijk 100.
  • Zaterdag 14 september: praktijkochtend van 9.30 uur tot 12.00 uur op nader te bepalen erf in Hattem.
  • De deelname is gratis en er is plek voor maximaal twintig deelnemers uit Hattem. Aanmelden doe je via landschapsbeheergelderland.nl/biodiversiteit-hattem

Meer informatie
Voor meer informatie over de cursus Biodiversiteit kun je contact opnemen met Christien van der Zwart van Stichting Landschapsbeheer Gelderland of via 026  -35 37 444.
Mocht je meer willen weten over Levend Landschap Hattem, neem dan contact op met Pauliene Mars.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in