Trainersstaf Hattemse hockeyheren op sterkte voor komend seizoen

Het begeleidingsteam van Heren 1 van de Hattemse Mixed Hockey Club voor komend seizoen is rond. Met de aanstelling van hoofdtrainer Tristan Steenmeijer als opvolger van Patrick Jeuken en Bart de Vries als assistent is de staf compleet. Rogier van der Meer staat ook komend seizoen als hoofdcoach voor de groep.

Sprinttraining
Na een succesvol seizoen in de overgangsklasse, waarin HMHC op de derde plaats eindigde en de play-offs net misliep, zijn de voorbereidingen voor aankomend seizoen in volle gang. Het begeleidingsteam van afgelopen seizoen blijft deels in stand, maar kent ook enkele nieuwe namen. Van der Meer keert terug en ook sprintkampioen Churandy Martina zal net als afgelopen seizoen zo’n acht keer per jaar het begeleidingsteam ondersteunen met sprinttrainingen en mental coaching van de spelersgroep. Nieuwe gezichten in het begeleidingsteam zijn Steenmeijer (hoofdtrainer), Bart de Vries (assistent-coach) en Aarnout Boehmer (keeperstrainer).

Steenmeijer, voormalig voorzitter van HC Ares uit Apeldoorn, trainde en coachte diverse jeugd- en eerste teams in de regio. Ook was hij trainer van de jeugd districtsselectie. Naast het hoofd trainerschap bij de Hattemse heren zal hij de Hattemse JB1 gaan coachen en trainen. Een goede ontwikkeling, want dit zorgt voor de connectie wordt tussen het opleidingsteam (JB1) en de hoofdmacht (H1).

Assistent coach
De Vries wordt de assistent-coach van Van der Meer en zal hiernaast Steenmeijer gaan ondersteunen tijdens de trainingen. De Vries is oud Hattem spits, jeugdinternational en oud-teamgenoot van Van der Meer. Hij was de afgelopen jaren onder andere jeugdtrainer bij HC Zwolle. Naast zijn ervaring als speler brengt hij zijn ervaring als cornerspecialist mee naar de jonge groep.

Oud Hattemer Aarnout Boehmer zal als ervaren doelman aan de slag gaan met de keepers rondom de selectie. Boehmer heeft zelf op de Hazenakker gekeept in de jaren van de hoofdklasse en brengt dus een hoge dosis aan ervaring mee. De combinatie met enkele gasttrainingen van topkeeper David Hart van HC Kampong maakt het plaatje voor de keepers compleet.

De spelersgroep van het eerste team blijft voor het grootste gedeelte in stand. Ze zullen versterkt worden met talenten uit eigen opleiding en enkele spelers van buitenaf. Van der Meer kijkt dan ook uit naar een volgend succesvol seizoen.

Begeleiden van talent
De familieclub op de Hazenakker heeft naast de breedtesport haar ambities uitgesproken om een volgende stap te maken in het opleiden van haar talenten. Zowel bij de meisjes als bij de jongens teams zal er extra aandacht en tijd worden besteed aan het begeleiden van talenten. De kleine club met al haar historie heeft meerdere hoofdklasse spelers en internationals opgeleid en afgeleverd bij clubs in het westen. Om er enkele te noemen: Marten Eikelboom (Amsterdam), Rein Steeman (Amsterdam), Floris Evers (Amsterdam), Jan-Willem Buissant (Amsterdam) en meest recentelijk Karst Timmer (HGC) en Floris Middendorp (club nog onbekend).

Op donderdag 20 juni is er nog een open training waar spelers uit de regio aan kunnen deelnemen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in