ChristenUnie campagne #EP2019 geslaagd

Afgelopen zaterdag voerde Gert-Jan Segers (fractievoorzitter Tweede Kamerfractie ChristenUnie) campagne voor de verkiezingen van het Europees Parlement op donderdag 23 mei. Segers maakte kennis met enkele Europese aspecten van Hattem en trakteerde de inwoners op een krakeling van Hattems deeg.

Europese cultuur
Het korte bezoek van Segers startte bovenin de Dijkpoort. Edith Koridon heette de fractievoorzitter daar welkom. Ze demonstreerde hoe zij de Hattemse basisschooljeugd in de toren inwijdt in de lokale en in de Europese cultuur.

Internationaal bezoek
Een ander internationaal aspect van Hattem is het Hanzeverbond, waar het stadje deel van uitmaakt. Elisabeth Stoit, brandmanager van de Nederlandse Hanzesteden legde uit hoe in dat samenwerkingsverband steden in Europa elkaar weten te vinden.  Zo werkt het samenwerkingsverband onder meer aan internationale fietsroutes, maar ook aan de promotie van de Hanzeaspecten van de deelnemende steden. Ook Hattem plukt daar de vruchten van, dat blijkt uit het toenemende internationale bezoek aan onze stad.

Laagvliegroutes
Na deze beide inleidingen maakte Gert-Jan Segers een korte wandeling door de Hanzestad om bewoners en toeristen aan te moedigen hun stem uit te brengen op 23 mei. Segers liet weten de vorig jaar ontvangen Hattembon al eerder te hebben opgemaakt, zodat een bezoekje aan een van de winkels achterwege bleef. Het bezoek van Segers maakt onderdeel uit van een grotere campagnetour waarin ook aandacht was voor de bezwaren in de regio Noord-Veluwe tegen de toekomstige laagvliegroutes van vliegveld Lelystad.

 

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in