We kunnen weer heen en weer met ’t Kleine Veer

Vanaf zaterdag 23 april vaart ’t Kleine Veer weer dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur op de IJssel tussen Hattem en Zwolle.

De kortste weg van Hattem naar Zwolle is dwars over de IJssel. Daarom verbindt al sinds de Middeleeuwen ’t Kleine Veer deze twee Hanzesteden. Wandelaar of fietser kunnen gebruikmaken van deze unieke overtocht. Uniek vanwege het prachtige uitzicht over de IJssel en de uiterwaarden, uniek vanwege de rijkdom aan weidevogels die hier te zien zijn en uniek door de boottocht zelf.

Tarieven | PIN
Een overtocht kost € 1,- voor volwassenen en € 0,50 voor kinderen tot en met 12 jaar. Voor een ’tienvaartenkaart’ betaal je € 8,-. Sinds 2020 kun je alléén nog met PIN betalen. Het vaarseizoen loopt dit jaar tot zondag 30 oktober.

Toegankelijkheid
Je kunt via een korte loopbrug aan boord van het ’t Kleine Veer komen. De loopbrug en de opening in het gangboord is 120 cm breed.

Hoog water
Bij een hoogwaterstand van 1,20 + NAP, of de kans op hoog water, wordt het ’t Kleine Veer uit de vaart genomen. Dit wordt via borden aangegeven.

Landelijk net
’t Kleine Veer vormt een voet-fietsverbinding tussen Hattem en Zwolle en maakt deel uit van een landelijk voet- en fietspadennet. Het Zalkerveer en het Kozakkenveer varen al sinds 1 april.
Kijk ook op veerponten.nl


In 2006 werd de gemeente Zwolle verantwoordelijk voor de exploitatie van ‘Kleine Veer, met financiële bijdragen van de gemeente Hattem en de provincies Overijssel en Gelderland. Dankzij deze samenwerking kun je nog steeds dezelfde overtocht maken die boeren, handelaars en edellieden eeuwen geleden al maakten.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in