Het Zalkerveer is weer in de vaart

Het Zalkerveer, de fiets- en voetverbinding over de IJssel bij Zalk, vaart weer sinds vandaag, vrijdag 1 april. Het verbindt Zalk met ’s Heerenbroek en de wijk Stadshagen in Zwolle.

De overtochten zijn wel wat duurder geworden. Voor volwassenen kost het nu €1,40 per vaart (was €1,-) Kinderen betalen €0,70 (was €0,50).

Gevaarlijkste bocht
Het Zalkerveer vaart heen en weer in de gevaarlijkste bocht van de IJssel: de rivier maakt hier een draai van meer dan 90 graden. Er is geen dienstregeling, er wordt gevaren op afroep van 10.00 tot 18.00 uur. Het veer is behalve voor (brom)fietsers en voetgangers ook toegankelijk voor rolstoelen en scootmobiels. Meer info vind je op zalkerveer.nl

Kozakkenveer en ’t Kleine Veer

  • Het Kozakkenveer op de IJssel tussen Veessen en Fortmond gaat, afhankelijk van de weersomstandigheden, zondag 3 april weer in de vaart. Kijk op www.kozakkenveer.nl.
  • Naast het Zalker- en Kozakkenveer gaat er in binnenkort nóg een voetveer heen en weer over de IJssel. ’t Kleine Veer, dat Hattem verbindt met het zuidelijke deel van Zwolle, vaart vanaf 23 april.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in