Drie nieuwe commissieleden in aanloop naar gemeenteraadsverkiezingen Hattem

De gemeenteraad van Hattem heeft twee raadscommissies: de raadscommissie Sociale Zaken en de raadscommissie Algemene Zaken. Een raadscommissie bereidt de besluiten van de gemeenteraad voor en de commissie adviseert de gemeenteraad hierover. Hierdoor kunnen raadsvergaderingen korter en efficiënter verlopen.

Voorbereiding op rol in commissie of raad
Elke raadscommissie is gespecialiseerd in een aantal onderwerpen en heeft een eigen takenpakket. Op dit moment kunnen per raadsfractie maximaal drie niet-raadsleden worden benoemd als commissielid. De gezamenlijke fractievoorzitters hebben besloten dat op deze maximumregel van drie een uitzondering wordt gemaakt voor de periode van ander halfjaar voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Het nieuwe maximum is nu vijf niet-raadsleden. Nieuwkomers in de politiek kunnen zich als commissielid voorbereiding op een rol als raads- en/of commissielid in de nieuwe raadsperiode.

CDA maakt als eerste gebruik van de uitbreiding
Het CDA maakt als eerste partij gebruik van de mogelijkheid om vijf niet-raadsleden te benoemen. Tijdens de digitale raadsvergadering van 22 maart worden drie nieuwe commissieleden voor het CDA voorgedragen voor benoeming. Het zijn: Sigrid Mulder, Anne-Marije Wilting en Remco Dijkstra. Hun aanwijzingsperiode loopt tot aan het einde van de huidige zittingsperiode van de gemeenteraad. Zittende commissieleden Herman van den Berg en Robert Klaassen blijven als commissielid actief.

“Politiek doet ertoe!”
Sigrid Mulder, Anne-Marije Wilting en Remco Dijkstra werden politiek actief voor het CDA Hattem in het kader van een oriëntatietraject dat het CDA Hattem in 2019 startte. Sigrid vertelt: “In de afgelopen anderhalf jaar heeft het CDA Hattem ons de kans gegeven om mee te kijken bij het bestuur, mee te doen met de fractievergaderingen en mee te gaan met werkbezoeken. Het was niet alleen leerzaam, maar ook enthousiasmerend: politiek doet ertoe!”

Anne-Marije sluit zich daar bij aan: “We kregen een inkijkje in de werking van de politiek en de concrete rol die het CDA Hattem daarin vervult. Niet alleen meekijken, maar ook zelf meedoen maakt mij nog enthousiaster. Ik wil de komende tijd als commissielid nog meer de inhoud opzoeken en betrokken raken bij wat er leeft in Hattem!”

“Steunfractielid zijn is een goede manier om betrokken te zijn bij wat er speelt in de Hattemse samenleving,” aldus Remco. “De mogelijkheid om nu als commissielid te starten biedt een mooie kans om daar verder aan bij te dragen!”

“Politiek toegankelijk ook al heb je geen politieke ervaring”
CDA-fractievoorzitter Teun Juk en afdelingsvoorzitter Henberto Remmerts zijn enorm trots op het aanwijzen van de drie nieuwe commissieleden. Teun Juk: “Het is ontzettend mooi dat we als fractie kunnen uitbreiden in de commissie, met drie enthousiaste leden die middenin de Hattemse samenleving staan!” Henberto Remmerts: “Het CDA Hattem blijft groeien, zowel in ervaring als in omvang. Met deze stap willen we Hattem laten zien dat de politiek heel toegankelijk kan zijn, ook al heb je zelf geen politieke ervaring.”

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in