Erik Pool live op NPO Radio1 over ambtelijk activisme

Vrijdag 23 februari van 13.00-13.30 uur is Erik Pool live te horen op NPO Radio1 in het programma De Nieuws BV. Hij wordt geïnterviewd door politiek redacteur Peter Kee en Stefan Komduur (opvolger van Patrick Lodiers) over het onderwerp de rol van ambtenaren, over dialoog en ethiek. Veel ambtenaren die bij de rijksoverheid werken krijgen morele moeite met de rechtstatelijkheid van een aantal beslissingen.

Sinds april 2023 woont Pool weer in Hattem, de stad van zijn jeugd. Aan de vooravond van de verkiezingen in november organiseerde hij een avond waarin hij vertelde over de problemen en oplossingen die hij ziet in de binnenkamers van Den Haag. Burgers werd ‘ongekend onrecht’ aangedaan, gasopbrengsten gingen boven de veiligheid van mensen, de sociale en economische kansen zijn ongelijk verdeeld. Pool kreeg twee jaar geleden de ruimte en de middelen om met zijn programma Dialoog & Ethiek één van de antwoorden te zijn op het toeslagenschandaal en het moreel tekort bij de overheid.
Sindsdien is hij vaak geïnterviewd zoals onlangs nog door het tijdschrift voor het sociaal domein, Sprank.

Macht en moed
Pool stelde zijn visie op de rol van ambtenaren te boek in Macht en moed; Ambtelijk vakmanschap en de kunst van het tegenspreken, dat in korte tijd veel lezers kreeg binnen en buiten de overheid. In oktober 2023 publiceerde hij het Macht en moed Praktijkboek waarin tientallen dialoogvormen en tegenspraak-technieken staan die Pool met zijn team heeft ontwikkeld en toepast. Bekende Nederlanders werkten mee, onder wie Sandra Palmen, Freek de Jonge, Nynke Laverman, Paul van Tongeren, Job Cohen en Chris van Dam.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in