Marge Fikse over Op1: “Mijn werkdag begint pas wanneer die er al op zit”

Het echte werk begint pas als de werkdag er al op zit. Dat zei de Hattemse Margje Fikse, één van de presentatoren van de populaire talkshow Op1, zaterdagmorgen in het radioprogramma Hattem Actueel van RTV Hattem.

Van Hattem naar Amsterdam
Margje rijdt deze zomer elke dinsdag vanuit haar woonplaats Hattem naar Amsterdam om deze talkshow te presenteren. Vaak starten de voorbereidingen al op donderdag of vrijdag, zo vertelt ze. En op het moment dat op dinsdagavond rond 22.30 uur het echte werk begint -de daadwerkelijke uitzending,dus -moet je als presentator fit en scherp zijn. Margje vertelt dat ze daarom kort voor de start nog graag ‘een colaatje drinkt’.
Lopen door Hattem roept ook vakantiegevoel op
Er blijft deze zomer niet veel tijd over om even te ontspannen. Op deze zomerse zaterdag vaart ze met een bootje op het IJsselmeer. “Dan ben je echt even weg van alles.” En als ze op een vrije dag door Hattem loopt komt dat vakantiegevoel ook wel een beetje naar boven. “Ik vind Hattem nu ook echt een soort vakantiestadje. Want ik zie zoveel toeristen lopen, dat ik me in het buitenland waan.” Bovendien lopen daar ook mensen tussen die Engels, Duits of Frans praten. “Je hoeft dus eigenlijk ook helemaal niet weg te gaan”, zegt ze lachend.

Willem-Alexander en Maxima
Staan er nog namen op een lijstje die ze deze maand graag zou willen interviewen? Die vraag beantwoordt Margje Fikse in eerste instantie met: “Ik vind iedereen met een interessant verhaal interessant om te interviewen.” Maar ze dacht recent ook: “Goh, wat zitten er toch weinig jongeren aan tafel. Die zou ze de komende weken dus nog graag op dinsdag verwelkomen.” En als het om concrete namen gaat: “Willem-Alexander en Maxima mogen natuurlijk ook altijd komen”.

Terugluisteren
Luister hier het interview van Hans Lambrechts met Margje Fikse (terug) in het radioprogramma Hattem Actueel.

1 REACTIE

  1. Vondt leuk programma op maandag en woensdag maar nu afgehaakt kip slachten op t.v vreselijk waarom moet dat nou ?

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in