Carla Broekhuis stopt met politiek

Carla Broekhuis-Bonte neemt na de verkiezingen afscheid van de politiek. De komende tijd gaat ze nog flink aan de slag met alle opgaven die nog op haar bordje liggen als wethouder in Hattem.

’T is mooi ewes
Het feit dat ze dit jaar 67 jaar wordt en niet halverwege de ambtsperiode de handdoek in de ring wil gooien, deden Carla beslissen om te stoppen met de politiek. “Als ik tien jaar jonger was, knoopte ik er nog vier jaar aan vast, mocht de verkiezingsuitslag daarvoor aanleiding geven.” Moeder Bonte van bijna 90 jaar gaf haar dochter een wijze raad waar goed naar is geluisterd. “Die zei onlangs nog “Stop d’r maar mee kind, ’t is mooi ewes”. En dat is het.”
Met zaken als werk en inkomen, participatiewet, inburgering, mantelzorg en vrijwilligerswerk, vergunningverlening en openbaar groen in haar portefeuille liggen er de komende weken nog voldoende uitdagingen in het verschiet. Het zijn allemaal zaken die de geboren en getogen Hattemse na aan het hart liggen. Zorgen voor bestaanszekerheid, solidariteit, vrijheid en gelijkwaardigheid, deze grondbeginselen van de Partij van de Arbeid staan bij Carla hoog in het vaandel en vormden ooit de aanleiding om politiek actief te worden.

Mooie tijd
Carla Broekhuis is sinds 2018 wethouder van de gemeente Hattem namens de PvdA. Hiervoor was zij 8 jaar raadslid namens de sociaal democraten. “Het is een mooie tijd geweest, waarin ik alle kanten van de politiek heb gezien. Als raadslid in de coalitie, in de oppositie en nu als bestuurder. Hoe mooi is het om je politieke loopbaan af te sluiten in de stad waar je bent geboren?” In Hattem kennen velen de wethouder van de snackbar aan de Geldersedijk waar ze samen met haar man Arend 16 jaar lang de scepter zwaaide. “Ik heb altijd gezegd op mijn veertigste wil ik wat anders doen. Na een opleiding aan het Centrum Vakopleiding heb ik met veel plezier 18 jaar gewerkt op de afdeling Vergunningen bij de gemeente Zwolle. Het was leuk dat ik in Hattem ook de vergunningen in mijn portefeuille had.”

Wethouder
Het kwam voor velen als een verrassing toen Carla vier jaar geleden als kandidaat-wethouder naar voren werd geschoven. Onder het mom Ik heb het nog nooit gedaan, maar ik denk dat ik het wel kan, ging Carla aan de slag. Daar heeft ze tot op de dag van vandaag geen spijt van gehad. Hoewel ze er trots op is wat er de afgelopen vier jaar allemaal is gerealiseerd in haar geliefde Hattem, was de rol als wethouder vooral de laatste twee jaar zwaar. Zo deed corona zijn intrede, en waren er privé de nodige zorgen die een zware wissel trokken op het leven van wethouder Broekhuis.

Ondanks dat het soms wel eens lastig was, blikt Carla met een tevreden gevoel terug: “Er is veel gebeurd de afgelopen jaren. Dat ging niet altijd zonder slag of stoot. Er waren zeker teleurstellingen over genomen besluiten. Maar opgeven was nooit een optie. Bij alle beslissingen stelde ik de vraag, wat is wel mogelijk en goed voor Hattem en de Hattemers. Het is lastig dat je het niet iedereen naar de zin kan maken. Er moeten bestuurders zijn die uiteindelijk een knoop doorhakken en verantwoordelijkheid willen nemen, anders gebeurt er weinig in de stad. De PvdA en mijn idealen blijf ik trouw en zal zeker vanaf de zijlijn de politiek blijven volgen. Ik heb altijd geprobeerd de menselijke maat te hanteren, zeker binnen het Sociaal Domein. Ik ben een fervent toneelspeelster en wist van te voren dat ik voor applaus beter op het toneel kan staan.”

Achter de geraniums zitten gaat voor Carla zeker niet op wanneer ze het wethouderschap aan de wilgen hangt. “Naast de politiek is er nog genoeg te doen in Hattem. Er zal ongetwijfeld wel weer wat op mijn pad komen.” Maar eerst gaat Carla genieten van de vrije tijd samen met haar echtgenoot, dochter en kleinkinderen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in