Isala draait zondagsdienst voor betere CAO

Medewerkers van het Isala Ziekenhuis in Zwolle draaien woensdag 20 november een zogenoemde zondagsdienst voor een betere CAO. De spoedzorg en alle oncologische behandelingen gaan wel gewoon door. Het is de eerste landelijke actie ooit van de ziekenhuizen.

Zondagdienst
Een zondagsdienst houdt in dat er wordt gewerkt alsof het zondag is. Tijdens zo’n dienst worden alleen spoedgevallen behandeld. Operaties en behandelingen die stonden ingepland, zijn verplaatst. Wie woensdag een afspraak heeft in het Isala en niets heeft vernomen, kan er vanuit gaan dat de afspraak gewoon door gaat.

Loonsverhoging
Namens het personeel eisen de vakbonden FNV Zorg en Welzijn, CNV, Nu’91 en FBZ een loonsverhoging van 5 procent. Nog altijd zijn de bonden en de werkgevers (verenigd in de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen) niet tot elkaar gekomen. In de hoop het conflict over een nieuwe cao in de ziekenhuissector vlot te trekken, gaan minister Bruins voor Medische Zorg en de betrokken partijen morgen in Den Haag met elkaar in gesprek. De vakbonden willen een structurele loonsverhoging van 5 procent voor dit jaar en een extra toeslag voor last-minute diensten. De werkgevers willen de lonen pas volgend jaar laten stijgen, maar houden vast aan maximaal 4 procent. Bovenop de reeds toegezegde 1,7 miljard euro stelt Bruins geen extra geld beschikbaar.

Kijk ook op www.isala.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in