Lelystad Airport lijkt politiek van de baan

Volgens de 26 samenwerkende actiegroepen tegen Lelystad Airport en de bijbehorende laagvliegroutes hoeft men er de komende regeerperiode niet op te rekenen dat Lelystad Airport verder ontwikkeld en geopend wordt voor het grote commerciĆ«le luchtverkeer. SALT (Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen) geeft een inkijkje in de verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen die op 22 november meedoen aan de verkiezingen. “Alleen de VVD en de meer radicaal rechtse partijen zijn nog voor de opening.”

Minder politiek draagvlak
“Geen van de partijen uit het politieke midden toont zich vandaag de dag voor opening van Lelystad Airport. Met name de omslag in denken die het CDA hierin maakte valt op. Het CDA zette een stap voorwaarts in het denken over brede welvaart en klimaat: Lelystad Airport definitief niet open voor de grote commerciĆ«le luchtvaart.
In aanloop naar de vorige landelijke verkiezingen in 2021 namen BBB, PvdA, ChristenUnie en VOLT dit standpunt al in. Zij volgden daarmee het eerdere voorbeeld van onder meer GroenLinks, de SP en de Partij voor de Dieren, die hier altijd al zo over dachten. Daarmee lijkt Lelystad Airport alleen nog radicaal rechts als laatste reddingsboei te hebben.”

SALT
ATL staat voor Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen. Het is een burgerbeweging die 24 actiegroepen verenigt en Nederland wil behoeden voor de schadelijke laagvliegroutes over grote delen van Nederland. De mensen betrokken bij SATL gaan o.b.v. feiten het gesprek aan en geven voorlichting aan politici, ambtenaren en burgers. Ze houden de overheid bij de les, door calculaties, vergunningen en rapporten te toetsen en fouten bloot te leggen.
De mensen betrokken bij SATL beschikken over grote expertise op het vlak van o.a. de luchtvaart, geluid, stikstof, natuurbescherming en bestuursrecht. En zetten deze om-niet in. Daarnaast wordt nauw samengewerkt met diverse experts.
SATL is politiek neutraal en ongebonden .

 

 

Ā 

schrijft in een persbericht

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in