Energietoeslag voor lage inkomens in Hattem

Zoek hulp bij (dreigende) financiële problemen
In de afgelopen periode zijn de kosten voor energie flink opgelopen. Ook boodschappen en andere producten worden duurder. Sommige Hattemers dreigen hierdoor in de financiële problemen te komen.

Wethouder Margriet Brouwer roept Hattemers graag op om tijdig actie te ondernemen en hulp te zoeken als dit nodig is: ‘Het is niet zinvol om het maandbedrag voor de energielasten te verlagen. Daardoor raken mensen aan het eind van het jaar in de problemen als de naheffing komt.

Ik wil inwoners die moeite hebben de rekeningen te betalen oproepen om naar het spreekuur van Op Ko€rs te gaan. De vrijwilligers kunnen u helpen zoeken naar een goede oplossing en helpen bijvoorbeeld ook met het aanvragen van toeslagen.’

Energietoeslag voor lage inkomens
De gemeente biedt een energietoeslag van €800,- voor inwoners met een laag inkomen. Deze toeslag kunt u nog steeds aanvragen. Op de website leest u wie in aanmerking komen voor de toeslag.

Extra energietoeslag in oktober
In oktober 2022 volgt een extra energietoeslag van €500,- voor dezelfde doelgroep. De gemeente neemt zelf contact hierover op met inwoners die de eerste energietoeslag hebben ontvangen. Heeft u de eerste toeslag nog niet ontvangen? Dan kunt u vanaf oktober beide toeslagen in een keer aanvragen.

Spreekuur Op Ko€rs
Hattemers kunnen voor hulp terecht bij Op Ko€rs van Stichting Welzijn Hattem. De vrijwilligers kunnen helpen met formulieren, administratie en financiën. Voor korte vragen kunt u zonder afspraak terecht bij het spreekuur op dinsdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur in De Marke. Heeft u meer vragen? Dan kunt u een afspraak maken door te bellen met Stichting Welzijn Hattem op (038) 443 28 81 of te mailen naar mirjambongertman@swhattem.nl.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in