Martien van der Knijff heeft een rijdend carillon en speelt ook de hits van Adele

De beiaardier met zijn carillon. We kennen het vooral van de vele kerktorens in ons land. Maar het kan ook anders, dacht beiaardier Martien van der Knijff. Hij heeft het carillon uit de kerk gehaald en mobiel gemaakt, zodat hij het kan laten zien. Martien kennen we ook als Beiaardier van de Andreaskerk in Hattem.
Onze stadsbeiaardier speelt niet altijd de ‘standaard’ liederen uit de kerk. “Het instrument klinkt ook nu in deze samenleving”, vertelt Oldebroeker Martien in het programma Zomer in Gelderland van onze mediapartner Omroep Gelderland. “Het is voor het hele publiek en dus maken we ook muziek voor het hele publiek.” Zo speelt hij onder meer Make You Feel My Love van de Britse zangeres Adele.  (Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.)

Martien is niet de enige met een mobiel carillon. “Ik heb nog een paar collega’s. Maar het was voor mij wel een wens om wat meer ruchtbaarheid te geven aan het instrument. We zitten soms verstopt bovenin de kerk, en het is toch wel leuk om op pad te gaan.”

‘Zomer in Gelderland’
Bekijk hieronder de hele uitzending van Zomer in Gelderland.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in