Hattem viert ‘Happy Bachdag’ op het carillon van de Andreaskerk

Het carillon van de Andreaskerk in Hattem speelt zondag de hele dag muziek van Bach. Op die dag wordt de verjaardag van Johann Sebastian Bach gevierd (1685-1750).

In Nederland is Bach vooral bekend door de Matthäus-Passion. Koren en oratoriumverenigingen voeren het Rond Pasen in veel kerken op. Om de verjaardag van de componist niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, is de Happy Bachdag in het leven geroepen. De laatste jaren wordt er ook in Nederland steeds meer aandacht geschonken aan deze internationale herdenking.

In Nederland wordt de muziek van Bach door de beiaardiers vanaf hun kerktorens gespeeld. Ook het carillon in Hattem speelt zondag de hele dag Bach. Stadsbeiaardier Martien van der Knijff heeft een bijzonder programma samengesteld en elk kwartier klinkt er vanuit de toren van de Grote of Andreaskerk Kerk melodieën van Bach. Van der Knijff speelt niet live, het carillon wordt aangestuurd door een computer die door hem is geprogrammeerd.

Op 11 maart kon je op het carillon van de Andreaskerk nog het nummer Radar Love van de Golden Earring horen. Hattem heeft een veelzijdig beiaardier en carillon.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in