Met de Bieb kom jij de zomer wel door

Bibliotheek Noord-Veluwe zet deze zomer volop in op activiteiten voor alle kinderen van 4  tot en met 12 jaar. “Het bijzonderste onderdeel is De Grote BiebBoys Zomerchallenge” zegt Miriam van Gessel, naast leesconsulent ook medewerker klantcontacten bij de Bibliotheek Noord-Veluwe.

“Dat is erg mooi ontworpen en sluit goed aan bij de belevingswereld van kinderen uit de groepen 5 tot en met 8. De BiebBoys zijn echt een begrip geworden. Hun filmpjes over boeken en leesplezier krijgen veel publiciteit.”

Met De Grote BiebBoys Zomerchallenge worden leerlingen uitgedaagd om de hele zomer met boeken en lezen bezig te zijn. Kinderen kunnen bij de bieb een poster ophalen waar de BiebBoys op verschillende plekken vakantie vieren, met tien toffe challenges. Hebben ze een challenge gedaan, dan kunnen ze een sticker plakken op de poster. Ook staat er een kilometerpaal op om het aantal leeskilometers in de zomer bij te houden. Er is zelfs een bezoek van de BiebBoys aan de klas te winnen.

Tekenwedstrijd
“Ook aan jongere kinderen is gedacht” vult bibliotheekdirecteur Hetty van de Weg aan. “Voor kinderen uit de onderbouw is er een tekenwedstrijd. Door het tekenen van de hoofdpersoon uit een boek dat de kinderen deze zomer lezen maken ze kans op een zomers cadeautje. Leesplezier door lezen af te wisselen met creatief bezig zijn. Ik ben benieuwd naar alle inzendingen!”.

Filmpjes met effecten
En dat is nog niet alles. “In de laatste twee weken van de zomervakantie organiseert de Bibliotheek Noord-Veluwe een workshop stop motion, waarbij kinderen een filmpje maken met speciale effecten. We hebben dit al eens in de Kinderboekenweek georganiseerd en de deelnemende kinderen waren heel enthousiast!” voegt Miriam van Gessel toe. “Dit is in Elburg, Epe en Hattem. Aanmelden kan via de website van de bibliotheek. En de BiebBouwers Minecraftchallenge gaat ook door in de zomer, nu loopt de Vakantiespecial, helemaal in het teken van reizen.”

Tot en met 17 gratis lid
Natuurlijk kan er ook gewoon gelezen worden. “Het lidmaatschap van de bibliotheek Noord-Veluwe is gratis voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Ook zijn we al jaren boetevrij, om te zorgen dat er zo min mogelijk belemmeringen zijn voor kinderen om gebruik te maken van de bibliotheek. Want lezen is niet alleen leuk, maar ook goed voor de ontwikkeling van kinderen. En van volwassenen!” vult Hetty van de Weg lachend aan.

Boek ’n trip
Miriam van Gessel heeft nog een tip: “Deze zomer is er ook extra aandacht voor lezen op telefoon of tablet. Via de actie Boek ’n trip kunnen de leukste e-books en luisterboeken gedownload worden. Normaal is dit alleen voor bibliotheekleden beschikbaar, maar nu kunnen tot en met 31 augustus ook kinderen die nog geen lid zijn hier gebruik van maken.”

Kijk voor meer informatie op bibliotheeknoord-veluwe.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in