Wandeling bij tentoonstelling Voerman Museum Hattem

Sibyl Heijnen exposeert tot 27 oktober in het Voerman Museum Hattem. Aan de expositie “Sibyl Heijnen en de koeien van de Hoenwaard” heeft het museum een wandeling van vijf kilometer gekoppeld, die langs de weilanden en het waterrijke buitengebied van Hattem voert én langs de boerderij van Jacob van Emst.

Veehouder Jacob van Emst in de Hoenwaard is een pionier op het gebied van duurzame landbouw, want al ruim vijftien jaar integreert hij samen met Geldersch Landschap zijn landbouwactiviteiten in het natuurbeheer. Bij dit agrarische bedrijf melken ze koeien, houden ze vleesvee en tegelijk vormen ze landbouwgrond om naar natuur, een haast unieke combinatie. Daarnaast zorgen de zonnepanelen ervoor dat de koeien energie-neutraal worden gemolken door melkrobots.

De tentoonstelling in het Voerman Museum Hattem koppelt de betrokken kunst van Sibyl Heijnen aan de vooruitstrevende manier waarop Van Emst met landbouw en natuur omgaat. De openingstijden van het Voerman Museum Hattem staan op de website. De plattegrond met de wandelroute is gratis af te halen bij de kassa van het museum.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in