Invulling Woonzorgzone Hattem

Op 4 juni heeft een informatieavond plaatsgevonden over de invulling van de woonzorgzone bij de Geldersedijk. Op dit moment is op dit gebied de ijsbaan, Hof van Blom, Uilennest, Van Heemstraschool en een speelplaats gehuisvest.

Wonen, zorg, onderwijs
Er is nu een stedenbouwkundig plan dat in ieder geval ruimte biedt aan wonen, zorg en onderwijs. Maar er is ook ruimte voor andere functies.
Punt van onderzoek is of de speeltuin er moet blijven of dat deze een andere plek krijgt.
Het Uilennest is onderdeel van dit gebied en de bewoners van deze appartement kunnen gebruik maken van andere voorzieningen die in het nieuwe woonzorggebied gaan komen.
In het gebied krijgt ook het eerste Intergrale Kindcentrum van Hattem een plaats, waarin de Van Heemstraschool en De Zaaier samen een cluster gaan vormen.
De aanleunwoningen van Triada blijven staan. Daarbij komt nieuwbouw van de nieuwe Hof van Blom met 24 aanleunwoningen en 32 zorgplekken voor ouderenzorg, een huisartsenpraktijk en een gemeenschappelijke ruimte.

Vervolgbijeenkomst
De inbreng van de aanwezigen bij de informatieavond van 4 juni worden verwerkt in het stedenbouwkundig plan. Op 11 juli is een vervolgbijeenkomst van dit interactief project. Na de zomer zal het plan verder worden uitgebouwd met een behoefte onderzoek waarna een voorstel wordt gemaakt voor de gemeenteraad. Als al deze stappen zijn genomen start het bestemmingsplanproject.

 

 

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in