Agenda raadsvergaderingen aangepast

Het presidium van de gemeente Hattem heeft besloten dat alle raads- en commissievergaderingen in april komen te vervallen. In het presidium hebben de fractievoorzitters van alle partijen zitting onder leiding van de voorzitter van de raad, de burgemeester. Het besluit is genomen in verband met de Coronamaatregelen.

Digitale besluitvorming
Vanaf mei gaan de vergaderingen door, al dan niet in aangepaste – digitale – vorm. Dit is afhankelijk van de Coronamaatregelen die dan (nog) van kracht zijn. De Gemeentewet schrijft voor dat raadsleden fysiek bij elkaar moeten komen om besluiten te nemen. Door een tijdelijke wet die de Tweede en Eerste Kamer begin april hebben aangenomen, is het mogelijk voor gemeenten om tijdens digitale vergaderingen ook digitaal besluiten te nemen.
RTV Hattem onderzoek de mogelijkheid om eventuele digitale vergaderingen uit te zenden.

Bespreking Voorjaarsnota
Verder heeft het presidium besloten om de reservedata voor de vergaderingen van juni in te roosteren. De commissievergadering van 15 juni en de raadsvergadering van 29 juni staan geheel in het teken van de Voorjaarsnota. De commissievergaderingen van 17 juni en de raadsvergadering van 1 juli hebben een meer inhoudelijk karakter.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in