Ondersteuning voor ondernemers en ZZP’ers in Hattem

De maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus hebben flinke gevolgen voor iedereen in ons land. Ook ondernemers worden hard geraakt, omdat hun inkomsten soms flink terug lopen, maar hun vaste lasten niet minder worden. Om ondernemers in deze omstandigheden te ondersteunen heeft de gemeente Hattem een aantal maatregelen in het leven geroepen. Deze maatregelen bestaan naast de maatregelen die het kabinet heeft genomen.

Bijzonder uitstel van betaling van de gemeentelijke belastingen
Ben je ondernemer of zzpโ€™er en heb je betalingsproblemen door het coronavirus? Dan kan je de gemeente Hattem vragen om bijzonder uitstel van betaling van de gemeentelijke belastingen. Het aanvragen van uitstel van belastingbetaling is maatwerk. Je moet jouw aanvraag daarom onderbouwen om uitstel te krijgen tot 1 september 2020, uiteraard zonder dat daarvoor invorderingsrente wordt berekend of andere invorderingsmaatregelen worden getroffen. Mocht het verloop van de pandemie daartoe aanleiding geven, dan kan het uitstel daarna worden verlengd.

Hoe vraag je uitstel aan?
Stuur daarvoor bij voorkeur een e-mailbericht naar de gemeente: gemeente@hattem.nl. Als je niet kunt e-mailen, dan mag je natuurlijk ook bellen naar (038) 443 16 16. Let op, vanwege de coronamaatregelen heeft de gemeente een beperkte bezetting aan de telefoon. Het advies is daarom om zoveel als mogelijk gebruik te maken van de e-mail.
Meer informatie is na te lezen op de website van de gemeente Hattem.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in