Volleybaldames HVV slepen overwinning binnen

Op zaterdag moesten de volleydames van HVV het opnemen tegen de nummer 10 op de ranglijst, Blok EVC. Ook al was de prognose voor deze wedstrijd 3-1 in het voordeel van HVV, toch waren de dames niet gerust op de overwinning.
Nieuwe spelverdeelster
Er was namelijk een heikel puntje, want de dames van HVV zouden de wedstrijd tegen blok EVC ingaan, zonder hun twee vaste spelverdeelsters, Rosalie en Linda. Vandaar dat er tijdens de wedstrijd een nieuwe spelverdeelster te zien was in het veld. Eva, die voornamelijk te zien is als buiten bij de dames van HVV, mocht in deze wedstrijd voor het eerst gaan schitteren als spelverdeler. De opdracht die de dames van HVV van coach Marien meekregen was dan ook oplossend spelen en goed communiceren. Al snel bleek dit makkelijker gezegd dan gedaan.
Rommelig
De eerste set begon goed met een sterke service serie van Ellen. Helaas konden de dames van HVV deze flow niet doorzetten. Want de verdere set kon omschreven worden als een te rommelig spel. Ondanks deze omschrijving en een aantal communicatie fouten, haalden de dames van HVV de eerste set toch binnen, met als eindstand 25-19.
Minder..
De tweede set ging beduiden minder goed. Het lukte de dames van HVV niet om continuïteit te laten zien in hun pass. Tevens werd er van de aanval geen optimaal gebruik gemaakt, ondanks de mooie setups van onze spelverdeler, Eva. Eindstand 25-27 voor blok EVC.
Persoonlijke fouten
Met drie nieuwe wissels ging HVV vol goeie moed de derde set in, dit mocht echter niet baten. Het snelle spel waarmee HVV normaal gesproken hun tegenstanders verrast, was tijdens deze set soms ver te zoeken. Door te veel persoonlijke fouten moesten zij ook deze set aan Blok EVC geven. Eindstand 19-25 voor Blok EVC.
Er op of er onder
De vierde set was er op of er onder. Om toch de naam van dames van HVV eer aan te doen, moest zij de vierde set binnen halen. Deze set liep al beter dan de vorige set. Eindstand 25-20 in het voordeel van HVV.
Flow
Zoals een dame van HVV het in een time-out van de vijfde set goed verwoordde: “Eindelijk wordt er gewoon gevolleybald!”. En dit was te zien. Binnen no-time stond het 8-2 in het voordeel van HVV.  Ook na de wissel van helft bleven de dames in hun flow zitten. Eindstand 15-11 voor de dames van HVV.
Moeizaam
Naar een zeer moeizame wedstrijd en met de hakken over de sloot, sleepten de dames van HVV de overwinning toch binnen. Eindstand: 3- 2.