Open dag mbo Zone.college Zwolle

Het Zone.college Zwolle opent vrijdag 31 januari haar deuren voor toekomstige mbo-studenten. Met presentaties, actieve kennismaking met vakken, groepsvoorlichtingen en individuele gesprekken laten studenten en docenten zien wat het Groene mbo-onderwijs in Zwolle inhoudt.

Praktijk, praktijk
Bij Zone.college staat leren in de praktijk centraal. Vanaf de start van de opleiding werken de studenten aan beroepsopdrachten. Deze opdrachten worden uitgevoerd in én voor de beroepspraktijk. “Tijdens de lessen op school en het meewerken op een stageplek doen studenten kennis en ervaring op en ontwikkelen ze hun vaardigheden. Veel studenten lopen stage bij bedrijven in de regio, maar er bestaan ook veel mogelijkheden om in het buitenland ervaring op te doen”, vertelt Mariëlle Boerman van Zone.college.

Goede werkgelegenheid
Met een diploma mbo-groen op zak hebben studenten veel mogelijkheden. De groene sector biedt verschillende banen, op diverse niveaus en branches. Volgens Mariëlle Boerman zijn er in deze regio veel werkgevers in de agro en food business. “En met de toenemende aandacht voor natuur, duurzaamheid en voedselveiligheid worden er veel nieuwe banen gecreëerd.”

Veel mogelijkheden
In Zwolle aan de Koggelaan 7 worden deze mbo-opleidingen aangeboden: Bos- & natuurbeheer, Hoefsmid, Groene detailhandel, Sportvisserij & waterbeheer, Voeding, Bloem & natuurlijk ontwerp, Tuin & landschap, Paardensport, Paardenhouderij, Dierenartsassistent paraveterinair, Wildlife, Dierverzorging, Teelt & technologie en Groen, grond & infra. De opleidingen Paardenhouderij, Paardensport en Hoefsmid presenteren zich ook op de praktijklocatie aan de Hollewandsweg 15 in Zwolle.

Kennis maken?
Iedereen die meer wil weten over het Groene vmbo en Het Groene Lyceum is van harte welkom op de open dag van 30 januari tussen 15.00 en 21.00 uur. Je kunt je inschrijven via www.zone.college.


Zone.college is de nieuwe naam van Groene Welle en AOC Oost, die in 2018 zijn samengegaan. Het Zone.college is de grootste groene opleider van Oost-Nederland. Het biedt vooruitstrevend beroepsonderwijs (vmbo, Het Groene Lyceum, mbo en Groeipunt) dat aansluit bij de beroepspraktijk en waarbij het bedrijfsleven nauw betrokken is.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in