Gemeenten Noord-Veluwe steunen ideeën voor ‘korte voedselketens’

De gemeenten op de Noord Noord-Veluwe slaan de handen ineen om de voedselketen te verkorten en de afzet van streekproducten te vergroten.

Een korte voedselketen is als er één stap zit tussen de producent en de gebruiker. Ook beslist de producent mee over de keten en prijs. Er zijn al veel nieuwe ideeën gestart, maar het kan nog beter.

Lokale economie verbeteren
Met het project ‘Stimulering Korte Ketens op de Noord-Veluwe, tussen land en water’ steunen de gemeenten nieuwe samenwerkingen en ideeën van lokale ondernemers en inwoners. Ze gaan samen aan de slag om concrete ideeën die het meest kansrijk zijn verder uit te werken in een plan. Denk bijvoorbeeld aan het groter maken van het aanbod van streekproducten in de horeca. Maar ook hoe ze het vervoer verminderen. Dit heeft als voordeel dat we lokale economie verbeteren en er minder vervuilend vervoer nodig is.

Samenwerking
Het project ‘Stimulering Korte Ketens op de Noord-Veluwe’, is een samenwerking tussen de gemeenten Ermelo, Putten, Nunspeet, Harderwijk, Elburg, Oldebroek en Hattem en ondernemers uit de streek.


‘Stimulering Korte Ketens op de Noord-Veluwe’ wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland en de Europese Unie.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in