Pittoresk Hattem – Nieuwe tentoonstelling Voerman museum

In het Voerman Museum Hattem opent op 1 november de tentoonstelling Pittoresk Hattem. Tijdens deze expositie zijn schilderijen te zien van bekende kunstenaars. Zij laten met hun kunstwerken de stad Hattem zien gedurende de periode van de 17eeeuw tot en met de eerste helft van de 20eeeuw.

Hattem is voor veel schilders door de eeuwen heen een bron van inspiratie geweest. De stad zelf was in hoge mate schilderachtig, maar de unieke ligging aan de IJssel maakte het mede tot een geliefd onderwerp; de wolkenluchten en het silhouet van Hattem met de Andreaskerk en de Dijkpoort.

Op de tentoonstelling zijn werken te zien van onder andere Springer, Eversen, Bosboom, Vreedenburgh. Met elkaar vormt deze collectie een unieke reeks werken uit particuliere en museale collecties die de bezoeker meenemen langs diverse kunststromingen in de schilderkunst.

De tentoonstelling is te zien vanaf 1 november 2018 tot en met 15 april 2019. Informatie over openingstijden is te vinden op de website van het Voerman Museum Hattem.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in