Concert van vier organisten in Andreaskerk Hattem

Ter gelegenheid van ingebruikname gerestaureerde hoofdorgel geven vier organisten zaterdagmiddag 23 april een orgelconcert in de Grote of Andreaskerk in Hattem. Het Flentrop hoofdorgel in deze monumentale kerk heeft de afgelopen maanden een forse onderhoudsbeurt ondergaan.

Het onderhoud is uitgevoerd door de Firma Flentrop Orgelbouw. De pijpen en de andere delen van het binnenwerk van dit hoofdorgel zijn helemaal schoon gemaakt en waar nodig gerestaureerd. Een medewerker van Flentrop zal de uitgevoerde werkzaamheden kort toelichten. Ook wordt er een video over de restauratie vertoond, gemaakt door RTV Hattem.

Organisten
De deelnemende organisten zijn: Bert Gelderman, Jaap Neuteboom, Harm Jansen en Jaap Zwart. In het programma is ook tijd ingeruimd voor samenzang. De aanvangstijd is 16.00 uur en de toegang is vrij. Het concert wordt ook online uitgezonden: via www.pknhattem.nl.

Orgelfonds
Hoofdorganist Harm Jansen geeft voorafgaand aan de eerste bespeling een toelichting op het programma. Het concert duurt ruim een uur. Bij de uitgang wordt een (vrijwillige) collecte gehouden ten bate van het orgelfonds.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in