Met samenwerkingsagenda Kop van de Veluwe staat Hattem sterker

Op dinsdag 9 januari hebben zes bestuurlijke partners de samenwerkingsagenda Kop van de Veluwe ondertekend. Het zijn de gemeenten Elburg, Hattem, Heerde en Oldebroek, de provincie Gelderland en Waterschap Vallei en Veluwe. In deze samenwerkingsagenda zetten zij de koers uit voor de korte en lange termijn. RTV Hattem heeft de gemeente gevraagd wat dit concreet voor Hattem betekent.

Goed voor de burgers 
“Het gaat om een lange termijn samenwerking om de grote opgaven waar gemeenten voor staan, samen op te pakken. We bundelen kennis en expertise en kunnen onze doelen daardoor sneller en kwalitatief beter realiseren. Voor de lange termijn biedt dit kansen, waar inwoners van Hattem ook van profiteren. Denk aan de bouw van genoeg woningen voor inwoners en voldoende bedrijventerreinen voor ondernemers. Maar bijvoorbeeld ook aan het versterken van de arbeidsmarkt zodat inwoners een baan hebben en ondernemers voldoende én bekwaam personeel, etcetera.
Met de samenwerkingsagenda trekken we als gemeenten samen op richting Regio Zwolle, we bundelen inbreng voor regio-deals en maken zo meer kans op subsidie vanuit het Rijk. Ook richting de provincie Gelderland staan we sterker: die werkt in regio’s en door als gemeenten samen op te trekken, is meer kans op provinciale ondersteuning en financiering. Hiervan profiteren onze inwoners uiteindelijk ook”, aldus de woordvoerder.

Meer over de samenwerkingsagenda kun je op de website van de gemeente lezen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in