‘Pittoresk Hattem’ gepresenteerd in Voerman Museum


In het Voerman Museum Hattem is zondagmiddag het boek ‘Pittoresk Hattem’ gepresenteerd. Het boek is speciaal door het museum uitgegeven ter gelegenheid van de nieuwe expositie ‘Pittoresk Hattem’, die sinds november te zien is.

Aantrekkingskracht van Hattem
Bestuursvoorzitter van het museum Harrie van de Ven stelde tijdens de presentatie van het boek vast dat Hattem een bijzonder stadje is, dat nog altijd een grote aantrekkingskracht op kunstenaars uitoefent. Hij reikte de eerste twee exemplaren van het boek uit aan taxateur-bemiddelaar en kunstonderzoeker Christiaan Lucht en aan Menno Sypkens-Smit. Lucht heeft de afgelopen maanden het museum bijgestaan bij het opzetten van de nieuwe expositie. Het Voerman Museum Hattem heeft speciaal de samenwerking met hem gezocht om ‘Pittoresk Hattem’ te verwezenlijken.

Verwoede verzamelaars
Sypkens-Smit is kleinzoon van Mattheus Sypkens-Smit en zoon van Jan Hendrik Sypkens-Smit. Deze beide huisartsen waren verwoed verzamelaars van historische objecten. Hun verzameling vormde een belangrijke basis voor de collectie die nu in het Voerman Museum Hattem te zien is.

Aansprekende namen
Het zondag gepresenteerde boek toont net als de expositie ‘PittoreskHattem’ de schilderachtige kant van de stad aan de IJssel. Het boek biedt een
prachtig overzicht van de schilders die hun werk aan Hattem hebben gewijd. In deze rijk geïllustreerde uitgave komen aansprekende namen aan bod als Jan Voerman senior, Jan Voerman junior, Reinier Bakels, Cornelis Springer, Jan Cornelis Tiele, Jan van Vuuren, Jo Koster en Cornelis Vreedenburgh. De kunstenaars en hun werken omvatten de periode van de 17e eeuw tot en met de eerste helft van de 20e eeuw. Het boek is een geheel herziene uitgave van het werk ‘Schilders van Hattem’ uit 1991.

Eigen beheer
Pittoresk Hattem’ wordt door het Voerman Museum Hattem uitgegeven in eigen beheer en is voor 7,95 euro verkrijgbaar in de winkel van het Voerman Museum Hattem. Bestellen kan ook via info@voermanmuseumhattem.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in