Wandel mee met IVN in bos Agnietenberg

Het bos Agnietenberg is het grootste eeuwenoude bos van Zwolle. Het ligt in het noordoosten van Zwolle aan de rand van het Vechtdal. Het is heuvelachtig en bekend als wandelgebied. Het hoogste punt is 13 meter.

Tijdens de wandeling van IVN Zwolle en omgeving ga je terug in de tijd: waarom is dit stukje bos zo bijzonder? Hoe is het ontstaan? In 1386 stichtten de moderne devoten een eenvoudig klooster dichtbij. Welke beroemdheid schreef hier in de buurt zijn befaamde ‘imitatione Christi’?

Sporen…
Kun je in dit stukje natuur sporen terugvinden uit het verleden? Welke rol hadden de bomen en struiken die hier staan? Eeuwenlang werd de Agnietenberg beheerd door de bewoners uit de buurt en nog steeds wordt dit beheer voortgezet door de gemeente Zwolle. In het bos zijn veel vogels te vinden en er is een behoorlijke variatie aan bomen en struiken. Sommige bomen en planten verraden de ouderdom van dit bosgebied.

Steil en smal
Ga mee op zoek naar sporen uit het verleden en ontdek de cultuurhistorische waarde van dit gebied en de flora en fauna die er te vinden is. Er zijn paden die behoorlijk steil en smal zijn, dus goed schoeisel is raadzaam. De excursie is voor jong en oud.

Wanneer en waar?
Startpunt is Restaurant de Agnietenberg, Haersterveerweg 23, Zwolle.
Tijd: zaterdagmiddag 3 september, van 14.00-16.00 uur. De excursie is gratis, maar een financiële bijdrage wordt op prijs gesteld.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in