Volg op 12 maart het beverspoor in Het Engelse Werk

De eerste lentekriebels zijn met dit mooie weer al te voelen en ook te zien in de natuur. Dit is te merken aan al het moois in en rond het water. Daarom organiseert IVN Zwolle eo op de zondagmiddag van 12 maart een een bijzondere excursie. Deze excursie, in de vorm van een wandeling, voert langs langs/door de uiterwaard (afhankelijk van de waterstand), en door het Engelse Werk. Het thema dat centraatl staat is ‘Speuren naar sporen’.

Sporen van de dieren
In het natuurgebied van en rond het Engelse Werk leeft een grote diversiteit aan dieren. Zo wordt er gezocht naar sporen van de bever maar ook van andere knaagdieren, watervogels, de elementen en zelfs insecten. Veel sporen zijn met het blote oog te zien, maar als men een loep erbij neemt is echt een hele andere wereld te zien waar insecten soms mini-sporen achterlaten.

Praktische informatie
De excursie vindt plaats op zondag 12 maart, tussen 14:00 en 16:00 uur. De start is uitspanning (horeca) Het Engelse Werk in Zwolle. De wandeling is ook voor kinderen. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt erg gewaardeerd. Verrekijker, loepje en laarzen of waterdicht schoeisel worden aanbevolen. Meer info op de excursiepagina op ivnzwolle.nl.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in