Gemeente Hattem en NTP ondertekenen bouwteamovereenkomst

De Gemeente Hattem en NTP BV gaan in bouwteamverband samenwerken voor de realisatie van het project ‘Herinrichting Markt, Kerkhofstraat en Kerkplein.’ Vandaag, woensdag 17 juli, ondertekenden wethouder Auke Schipper en R. Alberti namens NTP BV de bouwteamovereenkomst.

Eerste keer
Wethouder Auke Schipper: `Het is de eerste keer dat wij als gemeente op deze manier met een adviesbureau en een aannemer aan de slag gaan. Het werken in een bouwteam zorgt er voor dat technische en uitvoeringskennis al in het voorbereidingstraject gedeeld worden. Hierdoor creëren wij samen maximale transparantie en draagvlak. Ook waarborgen we een grote mate van betrokkenheid.”

Sneller en goedkoper
“Het doel van het vormen van een bouwteam is om sneller, goedkoper en met minder risico’s het project uit te voeren. Door het adviesbureau en de uitvoerende partij in het gehele proces te betrekken vergroot de kennis van de lokale situatie en raken de partijen bekend met alle belanghebbenden.”

Transparantie en draagvlak
Volgens wethouder Schipper bereikt gemeente Hattem hiermee haar wens om maximale transparantie en draagvlak te creëren door volledige inzage in het ontwerp-, uitvoerings- en prijsvormingsproces dat leidt tot een succesvolle oplossing waar de bouwteampartners allen achter staan.

Najaar
De werkzaamheden voor herbestrating van de Markt, Kerkhofstraat en Kerkplein starten in het najaar.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in