Wandelkaart Hattem-Heerde-Epe komt eraan

Vanaf eind mei kun je als wandelaar de wandelkaart Hattem-Heerde-Epe gebruiken om mooie wandelroutes te kiezen. De nieuwe wandelkaart is een samenwerking van Rond Uit Hattem, Visit Heerde en VVV Epe en wordt 29 mei officieel gepresenteerd bij de Schaapskooi in Heerde.

Pareltjes van de Noord-Oost Veluwe
De kaart beslaat niet alleen het gebied van de drie gemeenten, maar eigenlijk de hele Noord-Oost Veluwe. Alle door landschapbeheerders uitgezette wandelroutes zijn ingetekend en ook alle klompenpaden vind je op de kaart. “De wandelroutes gaan langs de vele mooie “pareltjes” van de drie gemeenten, zoals bijzondere bos- en heidegebieden, de Schaapskooi en de vele beken en sprengen”, aldus de initiatiefnemers van dit project. Voor Hattem is overigens nog een speciale uitsnede gemaakt, zodat je ook de wandelroutes in onze Hanzestad via deze kaart kunt lopen.

Promotie
De nieuwe wandelkaart is ontstaan door samenwerking van Rond Uit Hattem, Visit Heerde en VVV Epe/Stichting Promotie Gemeente Epe en vervult een lang gekoesterde wens. “Er is veel vraag naar een kaart voor dit gebied. Met de ontwikkeling van de kaart willen we de unieke samenwerking benadrukken die wij zijn aangegaan als elkaars buren. Maar de belangrijkste doelstelling is natuurlijk de promotie van de drie mooie gemeenten en om de lokale economie een positieve impuls te geven.”

Te koop bij TIP
De kaart geeft je heel veel wandelinformatie en is mede mogelijk gemaakt door het waterschap Vallei en Veluwe, Staatsbosbeheer, Geldersch Landschap en Kastelen en Stichting Landschapsbeheer Gelderland. De wandelkaart kost € 5,95 en is te koop  bij de Toeristeninformatiepunten Hattem en Heerde en VVV Epe.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in