Kunstmarkt Hattem – Een wereld van kunst

Tijdens de Kunstmarkt Hattem op zaterdag 25 mei zie je in de mooie historische binnenstad allerlei vormen van kunst. Dit buitenevenement, georganiseerd door Rond Uit Hattem, trekt al vele jaren kunstenaars uit heel Nederland.

Ook dit jaar demonstreren kunstenaars hun werk en bieden het te koop aan op het prachtige plein rondom de Grote of Andreaskerk. Veel kunstdisciplines zijn dan vertegenwoordigd; van schilderkunst tot glaskunst en van unieke sieraden tot kunstzinnige houten meubels.


Rembrandt

In de aangrenzende straten zijn er veel creatieve activiteiten voor jong en oud, zoals leuke korte workshops. Je kunt lekker zelf schilderen op een echte auto, beeldhouwen, model zitten voor een portrettekenaar en de kunst afkijken bij bijvoorbeeld een demonstratie sieraden maken. Het thema dit jaar is ‘Rembrandt’ en er komt een grote print van de Nachtwacht met gaten erin, waardoor de mensen foto’s kunnen maken met de familie erin. Verder zijn er kramen met wereldproducten, zoals handgemaakte kleinschalige kunst uit diverse verre landen. In het Molenhuisje is een expositie met keramiek en sieraden.

Nunspeetse school
Een aantal kunstenaars van de Nunspeetse School en de Vrije Academie Nunspeet presenteren hun werk in de Achterstraat. Ook zijn hier diverse demonstraties en kinderen kunnen zich hier uitleven op de schilderbak en met een echte verftrommel.

Muziek
Bij diverse Kleinkunstpodia kun je genieten van mooie verhalen en intieme muziekoptredens van Cinnamon, Draadkunst, Jan Doedels, Lyssna, Stop Talking,  Nenoni, VocalLab, Hanita en het duo Arie & Sander. Dit jaar is ook weer het gezellige muziekpodium present in de Ridderstraat, waar oude LP’s worden gedraaid. Je mag een plaatje aanvragen, maar ook zelf een uit je eigen collectie meenemen.

‘Schilder je eigen sokken’
In de Kruisstraat zie je dat sokken breien helemaal hip en hot is! Je wordt daar geinspireerd met sokken in vele kleuren en materialen en je kunt ook zelf aan de slag gaan. Er zijn de hele dag demonstraties en je kunt aanschuiven bij de workshop ‘Schilder je eigen sokken’ (11.00 uur, 12.30 uur, 13.45 uur en 15.00 uur – € 25,00 per persoon). Wil je zeker zijn van een plekje, geef je dan van tevoren op via workshop@tweesteekjeslos.nl

Schilderwedstrijd
Wie doet er mee met het leukste kleine schilderij van Hattem? Duinkerken in de Achterstraat organiseert zoals elk jaar een creatieve wedstrijd op bordjes van het formaat van 10x10cm. Tijdens de Kunstmarkt bepaalt de publieksjury wie naar huis gaat met een schitterende prijs en de eeuwige roem. Schilderen, tekenen, beplakken, boetseren, mixed media … alles is mogelijk bij deze wedstrijd. Dus kom naar de winkel, haal een bordje op en leef je uit.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in