Leef je uit bij creatieve workshops op het Kunstfestival in Hattem 

Naast heel veel kunst om te kijken, is er zaterdag 28 mei op het Kunstfestival in Hattem volop te doen, voelen, maken, proeven en ervaren.

“Laat je van je creatieve kant zien en ga zelf aan de slag. Zowel voor volwassenen als kinderen is er volop te beleven en kun je gratis meedoen aan leuke activiteiten”, aldus de oproep van Marije van Loenen,  Coördinator Evenementen van Visit Hattem.

Graffiti
Kunstenaars en designers dagen je zaterdag 28 mei uit om nieuwe technieken te proberen en kennis te maken met een keur aan activiteiten. Op het Marktplein in Hattem leert graffitiartiest Jasper Bosch je de fijne kneepjes van de spuitbus. Onder begeleiding leer je verschillende spuittechnieken en graffiti-skills. Ontdek jouw eigen stijl en haal aan het einde van de dag jouw eigen ontworpen graffiti-letter op voor thuis.

Recycle kunst
Producten hergebruiken is ‘hot’. Ontdek hoe leuk het is om afval een tweede leven te geven. Met de workshop circulaire art hopen Cibap studentes je bewust te maken van afvalscheiding en te inspireren met de mogelijkheden van verpakkingsmateriaal. Knutsel erop los en ga naar huis met een eigen gemaakte recycle creatie.

Zou jij jouw eigen afval herkennen? Kom dan vooral kijken bij de handgemaakte up-cycle sieraden gemaakt van afval uit Hattem. Ieder sieraad is uniek. Wil je zelf ook up-cyclen kom dan naar de kraam van Gewoon Brenda en maak een leuke sleutelhanger van een bierdopje. Zo maak je zelf van iets ouds iets nieuws.

Stichting reLeaf laat je kennis maken met linoleum drukkunst. Op linoleum restmateriaal mag je een eigen uitsnede maken die met een ambachtelijk drukpers op boomvrij papier tot jouw eigen handgemaakte, duurzame kunstwerkje wordt gedrukt. Ook vertelt Matt je graag meer over zijn Limited edition art for a limited edition planet project.

Workshop en demonstraties op de Molenbelt
Ben jij helemaal weg van sieraden ontwerpen? Bij AngelArt kun je zelf een ontwerp tekenen, kleuren en uitknippen op krimpfolie en knutsel je de leukste hangers. Grietje Verwoerd leeft zich bij atelier Zoetelief uit met vilt en stoffen en demonstreert hoe je handgemaakte hoeden creëert. Ook ontdek je hier de beeldende kunst impressies van Korenmolen de Fortuin die als expositie te bezichtigen is.

Beeldende kunst
In de Achterstraat geeft het Beeldhouwersgilde Hattem diverse demonstraties en kinderen kunnen zelf aan de slag met mergel of speksteen. Tussen 11.00 – 15.00 uur is de Dijkpoort geopend voor de Workshop Beeldend door Daan van Es: “Ik zie, ik zie wat jij niet ziet, wat zie jij dan?” Voor alle grote en kleine mensen: Verwonder en verras jezelf met al het moois wat De Dijkpoort aan jou wil laten zien/voelen/vertellen en geef dit op jouw eigen kunstzinnige wijze weer.

“Kom zaterdag 28 mei naar Hattem, laat je fantasie de vrije loop en leef je creatief uit”

Creatief op 10×10
Een 10×10 bordje pimpen tot een kunstzinnige eyecatcher; Galerie 8 daagt kinderen uit om op een kleine oppervlakte hun creatieve talent te laten zien. De vooraf ingezonden creaties vanuit volwassenen zijn hier ook te bewonderen en als publieksjury mag jij stemmen en bepalen wie volgens jou het mooiste mini-kunstwerk heeft gemaakt. Voor de kinderen is er een aparte wedstrijd op de dag zelf. Kom naar Kerkstraat 30 voor een gezellige knutselmoment en wie weet win je ook nog mooie prijzen!

Bekijk het volledige programma op: www.visithattem.nl/kunstfestival-hattem

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in