KBO en PCOB kunnen helpen met invullen van belastingaangifte

Belastingaangifte doen: niet de leukste of makkelijkste klus, vinden veel mensen. Gelukkig zijn er leden van de ouderenbonden die er wel plezier aan beleven. Deze HUBA (HUlp bij Belasting Aangifte) helpen je graag! En dat kan jou ook nog eens geld opleveren.

Voor leden van de ouderenbonden KBO en PCOB is het mogelijk om gratis of tegen een kleine vergoeding voor onkosten hun belastingaangifte in te laten vullen door een HUBA. Een eventuele kleine vergoeding wordt vooraf afgesproken. Ook helpen de invullers bij eventuele vragen op het gebied van huur- of zorgtoeslagen.

De HUBA heeft een machtigingscode nodig die aan jou wordt toegestuurd door de Belastingdienst. Heb je vorig jaar ook een machtigingscode van de Belastingdienst ontvangen, dan ontvang je dit jaar automatisch weer een machtigingscode voor de belastingaangifte 2021. Die moet je bewaren, want jouw HUBA heeft deze nodig. Heb je geen machtigingscode ontvangen dan kan de HUBA deze voor jou aanvragen en ontvang je deze binnen 3 werkdagen van de Belastingdienst. Heb je zorgkosten die niet vergoed worden, laat een hulp beoordelen of je voor aftrek van deze zorgkosten in aanmerking komt.

Voor leden van ouderenbonden KBO en PCOB in Hattem zijn de volgende belastinghulpen actief:
Dhr. W. Goos, Hommelbrink 1             tel. 4443435
Dhr. H. Scholte, Hessenweg 83           tel. 4449449
Dhr. J. Visser, Van Galenstraat 11        tel. 4442713
Dhr. D. Visser, De Reest 3                   tel. 4447034

Maak tijdig met een van genoemde personen een afspraak, want de aangifte moet voor 1 mei a.s. moet worden ingediend. Is het vanwege corona niet mogelijk om elkaar persoonlijk te ontmoeten, dan kan een afspraak worden gemaakt hoe de papieren voor de aangifte bij de HUBA komen en hoe je deze na de aangifte weer in bezit krijgt.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in