Snelheidscampagne op “Hoofdroute door Hattem”

Wethouder Auke Schipper gaf woensdag het startsein voor de snelheidscampagne ‘Doe meer met Veilig Verkeer, ook hier 30 km/u!’ op de Hoofdroute door Hattem.

Tegelijkertijd bedankte hij de aanwonenden van de Vechtstraat en Burg. Bijleveldsingel voor het begrip en geduld dat zij hebben getoond voor de beperkingen tijdens de werkzaamheden. Dit deed hij door het aanbieden van een lekkernij en ook deelde hij het eerste campagnepakket uit.

Bij het inrijden van de Hoofdroute zie je als weggebruiker spandoeken met daarop de boodschap ‘Onze buurt gaat voor veilig verkeer, ook hier 30!’. Daarnaast kan ieder huishouden zijn of haar kliko voorzien van een sticker. Hiermee wordt de gemotoriseerde weggebruiker herinnerd aan de snelheidslimiet.

Van 50 naar 30
Op de ‘Hoofdroute door Hattem’ mocht tot voor kort maximaal 50 km/u worden gereden. Sinds de herinrichting is deze snelheid verlaagd naar 30 km/u en daarmee zijn ook de voorrangsregels veranderd. Op de kruisingen heeft rechts voorrang, dus óók fietsers! Dat is erg wennen en bovendien wordt door veel automobilisten veel te hard gereden. Dat zorgt voor een verkeersonveilige situatie in en rondom deze straten.

Risico’s
“Door de gewijzigde situatie kan het zijn dat de bestuurders onbewust te hard rijden. Vooral binnen de bebouwde kom zijn de risico’s van te hard rijden groot. Daar mengen kwetsbare verkeersdeelnemers met het gemotoriseerde verkeer. Niet beschermd door airbags en gordels, zijn zij degenen die het grootste gevaar lopen om ernstig gewond te raken. De campagne ‘Doe meer met Veilig Verkeer, ook hier 30 km/u!’ probeert dit gedrag op een positieve manier te beïnvloeden”, legt wethouder Schipper uit,
Vervolg
De herinrichting van de Vechtstraat en de Burg. Bijleveldsingel is nu bijna af. In januari gaat aannemer Schagen Infra bezig met de herinrichting van de Hessenweg. Ook daar wordt 30km/u de maximum snelheid.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in