Regelingen voor Hattemers met een laag inkomen

De gemeente Hattem heeft verschillende regelingen voor inwoners met een laag inkomen, die eenvoudig online zijn aan te vragen.

Inkomenstoeslag
Leeft u al drie jaar of langer van een laag inkomen? Dan is de individuele inkomenstoeslag bedoeld voor u. U kunt de individuele inkomenstoeslag gebruiken voor onverwachte uitgaven. Bijvoorbeeld als uw wasmachine kapot gaat en u een nieuwe nodig hebt. U mag het bedrag vrij besteden.

Studietoeslag
Studiefinanciering is voor een student niet voldoende om alle kosten te betalen. Daarom werken veel studenten naast hun studie. Maar studenten met een lichamelijke of psychische beperking kunnen vaak niet of nauwelijks bijverdienen. Voor hen is de individuele studietoeslag.

Bijzondere bijstand
Soms staat u plotseling voor een grote, noodzakelijke uitgave. De bijzondere bijstand kan dan misschien een oplossing bieden. Het gaat dan om uitgaven聽 die echt noodzakelijk zijn. Het zijn eenmalige kosten die buiten uw normale uitgavenpatroon vallen. Dat wil zeggen dat u ze niet van uw inkomen kunt betalen. Denk aan kosten van bewindvoering en rechtsbijstand.

Activiteitenbijdrage
Met de activiteitenbijdrage kunt u (een deel van) de kosten betalen van een aantal activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een abonnement van de bibliotheek, of het lidmaatschap van een sportvereniging. Ook de huur van een volkstuin of uitjes naar bijvoorbeeld een pretpark of bioscoop zijn activiteiten. Deze bijdrage mag u ook gebruiken voor uw kosten van internet en telefoon.Tegemoetkoming kosten kinderopvang
Krijgt u een uitkering van de gemeente Hattem? En volgt u een traject naar
werk of inburgering? Dan kunt u een tegemoetkoming krijgen in de kosten
voor kinderopvang.

Een regeling aanvragen
U kunt veel van deze regelingen direct online aanvragen. Dit kunt u veilig doen met uw DigiD op www.hulpwijzerhattem.nl. Als u liever persoonlijk langskomt om uw aanvraag in te dienen, dan kan dat ook. U kunt op afspraak terecht bij balie werk, inkomen, zorg en welzijn in het stadhuis. Maak een afspraak op www.hattem.nl/afspraak of telefonisch via (038) 443 16 16.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in