Video: Smaakvol Culinair Hanzefest in de binnenstad van Hattem

De prachtige binnenstad van Hattem was afgelopen vrijdag 14 juli het decor van het Culinaire Hanzefest. Zo’n 250 mensen deden mee met de smaakwandeling die werd georganiseerd voor Visit Hattem. Met een stempelkaart kon je als deelnemer langs de elf verschillende restaurants om een lekker gerechtje of een drankje op te halen. Elke deelnemer had iets lekkers gemaakt of geselecteerd om de bezoekers mee te verrassen. Niet alleen volwassenen maar ook kinderen konden meedoen met een eigen stempelkaart, waar ze vijf heerlijke gerechten mee konden halen.

Bruisende binnenstad
De keuze voor de vrijdagavond pakte op verschillende manieren prachtig uit. Het was natuurlijk koopavond, waardoor er wat meer mensen in de stad waren dan op een doordeweekse avond. Naast het Culinair Hanzefest werd er ook het op Catan geïnspireerde Handelaren van de Hanze gespeeld. Tussen ze ontspannen mensen die overal stonden of zaten om hun gerechtjes te proeven, zoefden of holden de deelnemers van het Handelaren spel enthousiast en gedreven door de straten. Getooid met een kleurige krans waren zij enthousiast en gedreven op zoek naar grondstoffen of Hattemse Duiten. De oplettende kijker zag ook wethouder Brouwer en burgemeester Sanderse fanatiek meedoen. Dit alles samen zorgde voor een levendige, bruisende binnenstad met veel publiek en een ontspannen sfeer.

Goed gebruikte stempelkaart van het Culinair Hanzefest

Sfeer
Die ontspannen sfeer was niet alleen te denken aan de mensen, maar ook aan de muziek, de aankleding en de gezellige kraampjes in de Kruisstraat. Er werd livemuziek gespeeld op het marktplein door drie bands die elkaar opvolgden en het blaasensemble Less Is More trok door de binnenstad om bezoekers te trakteren op muziek. Daarnaast konden de kinderen zich ook nog vermaken op het mooie springkussen dat naast de kerk te vinden was.

Bekijk de smaakvolle reportage
Natuurlijk waren cameraman Henk Tabois en interviewer Gerrit Grit weer van de partij om dit mooie evenement op video vast te leggen. Ze gingen langs bij Visit Hattem en spraken met de verschillende ondernemers. Klik op onderstaande video om de video met interviews, sfeerimpressies en ook een stukje live muziek te bekijken.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in