Veel belangstelling voor spetterplas ijsvereniging Hattem

IJsvereniging Hattem heeft op het ijsbaanterrein een spetterplas aangelegd. De afgelopen dagen wisten veel kinderen en hun ouders of begeleiders de weg naar de plas te vinden.

Het water is maximaal 20 cm hoog. Dagelijks wordt een deel van het water ververst. “We zorgen ervoor dat de waterkwaliteit goed is,” vertelt Evert van Olst van de ijsvereniging. “’s Avonds laten we de helft van het water weglopen en ’s morgens om 8 uur gaat de handel om en wordt er vers grondwater ingelaten. We hebben een pomp die het water van 30 meter diep oppompt. Deze pomp werkt op de zonne-energie van onze eigen zonnepanelen. Het water heeft dan een temperatuur van ongeveer 10 graden, maar door de zon wordt het al snel warmer.”

Hittegolf
Als de temperatuur boven de 20 graden is, gaat de spetterplas open van 13.00 tot 18.00 uur. De komende dagen wordt een hittegolf verwacht en kunnen de Hattemse kinderen verkoeling zoeken in de spetterplas en spelen op het aangelegde strand. Kinderen mogen alleen onder begeleiding spetteren en hun ouder(s) of begeleiders kunnen vanaf de zonneweide toezicht houden of zelf ook even spetteren.
Als de plas open is, is dit te zien aan vlaggen aan het toegangshek.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in