Werkzaamheden Fase 2 herinrichting binnenstad Hattem van start

De werkzaamheden voor fase 2 van de Hattemse binnenstad zijn gegund aan NTP B.V. Hiermee wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de verdere verbetering van de Hattemse binnenstad voor bewoners, inwoners en ondernemers in Hattem.

Oog voor omgeving
Verschillende bedrijven zijn uitgenodigd om een plan te maken voor dit grote werk. De partijen dienden in mei 2020 hun plannen in. Het plan van NTP is door de gemeente als beste beoordeeld. “Er is een groot project voor de Hattemse binnenstad aan de markt gegund. Als college zijn wij blij met de gunning aan een Hattems bedrijf dat zijn sporen heeft verdiend in fase 1. Ik heb er vertrouwen in dat NTP deze opdracht deskundig gaat uitvoeren met oog voor de historische binnenstad van Hattem en met luisterend oor voor de ondernemers en inwoners”, zegt wethouder Auke Schipper van de gemeente Hattem. “In het plan van NTP kwamen o.a. de ruimte voor ideeën en inbreng vanuit de omgeving, hinder-beperkend werken en communicatie als sterke punten naar voren”, vervolgt Jurian Lier, projectleider Binnenstad.

Voorbereiding uitvoering
De voorbereidingen van de uitvoering gaan deze maand al van start met het verzamelen van informatie over huidige situatie en het opstarten van de nodige onderzoeken. Daarnaast is de gemeente gestart met een participatietraject met betrokken bewoners en vinden gesprekken plaats met Ondernemersvereniging (HAVO) en andere belanghebbenden in de binnenstad.

Binnenstad fase 2
De openbare ruimte in de binnenstad ondergaat een metamorfose (met uitzondering van de delen die in fase 1 zijn uitgevoerd). Daarnaast staat het afkoppelen van het hemelwater, het vervangen van een deel van het straatmeubilair en het ‘vergroenen’ van de stad op de planning. Thema’s als verkeer, parkeren, klimaatadaptatie en verlichting nemen wij mee in de plannen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in