Wat voor weer krijgt Hattem deze zomer?

De vakantieregio Zuid in Gelderland kan deze zomervakantie op mooi weer rekenen. Dat voorspelt de meteorologische website Weeronline. De regio Midden, met vakantie in augustus, moet vrezen voor een slechtere maand. Hattem en omgeving vallen onder vakantieregio Noord, en krijgen van beide uitersten wat mee.

De zomervakantie begintĀ het vroegst in het zuidelijk deel van de provincie, vanaf 6 juli.Ā Volgens weeronline wordtĀ het inĀ juli regelmatig zomers tot tropisch warm. De wind zal voornamelijk uit het zuiden komen en warme lucht vanuit Spanje aanvoeren. Er worden meerdere dagen met tropische temperaturen vanĀ 30 graden of meer verwacht. Door het vroege begin van de vakantie kan de regio Zuid het langst van deze omstandigheden profiteren. De vakantie loopt hier door tot en met 18 augustus.

Buien en koele dagen
De verwachting is dat augustus typisch Nederlands zomerweer zal brengen met buien en regelmatig koele dagen. Dit komt omdat de wind dan vaker vanuit het westen zal komen. Dit isĀ het meest nadeligĀ voor het midden van Gelderland. Dit deel van de provincie – dat ook onder de landelijke regio Midden valt – krijgt als laatste regio vanaf 20 juli vakantie. Ze krijgen daarmee het minst lang het mooie weer van juli mee tijdens de zomervakantie en moeten daarna de hele vrije maand augustus bang zijn voor slechter weer.

De regio Noord – Hattem en omgeving – zit er tussenin. De zomervakantie begint hier op 13 juli en loopt tot 25 augustus.

Grote verschillen in neerslag
In zijn algemeenheid verwacht Weeronline geen stabiel zomerweer zoals vorig jaar. Omdat de wind vaak vanuit de zuidhoek komt kunnen er gemakkelijk zware onweersbuien ontstaan die de hitte voor meerdere dagen kan verdrijven. Ondanks deze buien en de koelere dagen in het tweede deel van de zomer gaat Weeronline er met een warme julimaand wel vanuit dat er in totaal minder regen zal vallen dan normaal. Door de zware buien die worden verwacht kunnen de plaatselijke verschillen in hoeveelheid neerslag wel groot zijn.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in