Hattemer schrijfster op bezoek bij De Schaapskooi in Wezep

Hattemer schrijfster Sandra Oosterveen heeft een bezoek gebracht aan de leerlingen van groep 1 van Kindcentrum De Schaapskooi in Wezep. Tijdens haar bezoek las ze voor uit haar boek Kito op Huize Bonenburg en alle kinderen kregen daarna een exemplaar van het boek.

De leerlingen van groep 1 hebben in april een bezoek gebracht aan Huize Bonenburg in Heerde. Dit gebeurde in het kader van de lessenserie Reizen in de Tijd van Erfgoed Gelderland. Voor groep 1 is het thema: Dit ben ik. De kinderen onderzoeken hoe ze er zelf uitzien en leren dat iedereen zijn unieke eigenschappen heeft, maar ook veel gemeen heeft.

Vroeger tijden
Op het landgoed en in landhuis Bonenburg zien de kinderen zichzelf in vroeger tijden. Ze beklimmen de brede stenen trap en via de meterhoge deuren komen ze in een brede witmarmeren gang, met links en rechts afbeeldingen in stof. Vandaaruit gaan de kinderen op onderzoek in het landhuis dat in 1633 is gebouwd door ambtsjonker Van Bonenburg.

Tijdens hun bezoek aan het landhuis hebben de kinderen kennisgemaakt met Kito de Dijkpoortkat die logeerde op het landgoed. Sandra Oosterveen heeft speciaal voor de Erfgoedleerlijn het boek Kito op Huize Bonenburg geschreven. Alle leerlingen die dit jaar met hun klas in het kader van de leerlijn het landgoed bezoeken, krijgen hiervan een exemplaar.

Kito op Huize Bonenburg is ook te koop in elke (internet)boekhandel en bij de uitgever.

 

 

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in