‘Advendo’ komt met Dwaallichten

Na het bijzondere uitstapje in 2018 naar het hoofdveld van vv Hattem voor een openluchtspel, speelt toneelvereniging Advendo uit Hattem dit jaar weer “gewoon” in mfc de Marke.

‘(H)attems’
Ook deze keer vertrouwt Advendo op een leuke klucht om het publiek een ongedwongen en plezierige avond te bezorgen. Het stuk heet “Dwaallichten”, oorspronkelijk in het Duits geschreven door Bernd Gombold. Maar door de leden uiteraard uitgevoerd in een mix van Hattems dialect en Nederlands, afhankelijk van de rolbezetting.

Spion in het gemeentehuis
De schrijver, waar Advendo al eerder een stuk van heeft gespeeld, lijkt een voorkeur te hebben voor stukken waarin burgemeesters en leden van het gemeentehuis op de hak worden genomen. Want evenals in het vorige stuk (Wat een Smiesterd) heeft de burgervader het zwaar. De verkiezingen staan voor de deur en waar hij al jaren met zijn raadsleden een soort gezelligheids(drink)club vormt, dreigen er nu donkere wolken boven de stembus. Een aantal vrouwen en echtgenotes heeft besloten een tegenbeweging te vormen, en het luilekker leventje van burgemeester en raadsleden staat dus op de tocht. Om te achterhalen wat de dames van plan zijn heeft hij een spion nodig, maar al gauw blijken zijn snode plannen zich tegen hem te keren!

Hoe loopt het af?
Om te zien hoe dit afloopt ben je woensdag- tot en met zaterdagavond 27, 28, 29 en 30 maart van harte welkom in de Marke. Op zaterdag is er live-muziek na de voorstelling. Elke avond in de pauze zullen loten verkocht worden, waarvan de opbrengst Advendo ondersteunt in de jaarlijkse inspanning een mooi stuk op te voeren.

Kaarten
Vanaf 20 februari kun je kaarten kopen voor 7,50 euro pp op onderstaande adressen:
W. Kollumer, Hogenkamp 82, tel. (038) 4445890 en  Cafetaria ‘t Knienhol, Hollewand 22, tel. (038 4440312. Meer info over de toneelvereniging ‘Advendo’ vind je op www.advendohattem.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in