Voorverkoop Advendo van start

In maart 2023 kon Advendo, na een gedwongen pauze van een paar jaar, gelukkig weer spelen in MFC de Marke, en dit jaar lijkt alles weer als vanouds. Op 20 t/m 23 maart voert Advendo weer een blijspel in drie bedrijven op. Dit jaar is het Kaspers Lindenhof, een mix van Hattems dialect en Nederlands, afhankelijk van de rolbezetting.
De schrijver van dit stuk is voor Advendo geen onbekende, ook het stuk van vorig jaar en Boer’n op vrijerstoer’n in 2014 waren van de hand van Herman van der A (A is zijn volledige achternaam, red.).

Het verhaal
Dit jaar geen oude rommel in een winkel, maar wel een hotel waar al 40 jaar bar weinig aan onderhoud is gedaan. Het hotel is al 120 jaar in handen van de familie Kaspers, maar de derde generatie in de vorm van de zussen Katrien en Willemien Kaspers, hebben kans gezien het eens zo goedlopende hotel volledig aan de grond te helpen. Sterker nog, er is ooit een aanvraag gedaan voor renovatiesubsidie, maar de uitvoering daarvan kwam niet van de grond. Reden voor de instanties om maar eens langs te komen.

Als een nicht van de zussen, als vierde generatie Kaspers voor de deur staat en de zaak weer leven in probeert te blazen, doet dit een hoop stof opwaaien. Al komt dit stof vooral door het 40 jaar gebrek aan werk ethos van de beide zussen. De eerste gasten sinds jaren komen weer binnen en ondertussen loopt de schilder rond om een en ander weer op te frissen.

Tijd en kaartverkoop
Of het goed afloopt en het hotel nog toekomst heeft kun je zelf komen bekijken op woensdag 20 t/m zaterdag 23 maart in MFC de Marke. De zaal gaat open om 19.30. Aanvang voorstelling 20.00 uur.
Op zaterdag wordt de avond afgesloten met muziek.
Tijdens elke pauze worden loten verkocht. De opbrengst helpt Advendo met hun jaarlijkse inspanning om een mooi stuk op te voeren. Meer informatie: www.advendohattem.nl

Kaarten zijn vanaf 17 februari voor € 10 te koop op onderstaande adressen. Behalve enkele plaatsen vooraan voor mensen met bijv. een rolstoel of beperking, is het niet mogelijk plaatsen in de zaal te reserveren:
W. Kollumer, Hogenkamp 82, tel: 038-4445890
Cafetaria ‘t Knienhol, Dorpsweg 22, tel: 038-4440312
De Hattemse Hoeve, Veenwal 11, tel: 038-4441909

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in